Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija SIGURNOST PACIJENATA Podijeli

Dva sanitetska vozila domovima zdravlja Slunj i Ozalj: To mi zovemo mali aviončić. Svaki vrijedan 462 tisuće kn

U ovoj godini stiže još vozila

Ukupno 12 sanitetskih vozila nabavila je Karlovačka županija za svoje domove zdravlja, a posljednja dva danas su uručena domovima zdravlja Slunj i Ozalj.

Time je vozni park obnovljen s oko 52 % potreba naših 18 sanitetskih timova, rekla je županica Martina Furdek Hajdin.

-To znači da raspolažemo sa 36 vozila, svako ima po dva vozača i po dva medicinska tehničara. U 2021. ne stajemo, planiramo nabavu sedam novih sanitetskih vozila i za to smo u proračunu Karlovačke županije osigurali oko dva milijuna kuna.

A Slunju i Ozlju ova su vozila neprocjenjiva – radi se o Volkswagenima s pogonom na sva četiri kotača, svaki vrijedan 462,5 tisuće kuna kojima će sigurno prelaziti stotine tisuća kilometara nerijetko i nepristupačnog područja do svojih pacijenata.

Vozila imaju pogon na sva četiri kotača pa će lakše i do najteže dostupnih pacijenata

-Ako morate raditi onda je bitno da imate s čime, a ovo vozilo je ipak Volkswagen sa pogonom 4×4. To mi zovemo mali aviončić i ako Bog da, to će nama i našim pacijentima jako dobro doći s obzirom na to da ako idete iz samog Slunja do bolnice morate za jednog pacijenta proći najmanje 100 kilometara. Za one iz Cetingrada ili Rakovice i 150 kilometara, a prijevoz radimo na području cijele Hrvatske, naglasila je ravnateljica Doma zdravlja Slunj Ivanka Magdić.

-Vidimo da se iz dana u dan broj sanitetskih prijevoza povećava, a time i broj kilometara. Znate da Dom zdravlja Ozalj pokriva i područje Žumberka pa je osim same dostupnosti zdravstvene zaštite važna je i sigurnost samih pacijenata, a time i sigurnost naših djelatnika, dodala je ravnateljica Doma zdravlja Ozalj Nada Diković.

Oba ova doma zdravlja i u ovoj će godini dobiti po još jedno novo vozilo.

Pročitajte i ovo

AGLOMERACIJA U ZVIJEZDI

Sutra počinju prvi radovi i polaganje mimovoda u Haulikovoj i Samostanskoj te na Ruskom putu