Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Županija SPECIJALCI Podijeli

Dvadesetak umirovljenih branitelja, policajaca i zaštitara u Specijalističkoj postrojbi za nadzor mjera u Karlovačkoj

Nemaju ovlasti kažnjavanja

Dvadesetak umirovljenih policajaca, branitelja, vojnika, zaštitara, ali i ostalih koji su pristali, čini Specijalističku postrojbu Civilne zaštite Karlovačke županije koja će nadzirati epidemiološke mjere na terenu.

Radi se o postrojbi čije je formiranje nedavno najavljeno, a budući nije baš izazvalo oduševljenje javnosti, kombinacija s umirovljenim braniteljima, policajcima, zaštitarima i slično, ispala je očito najbezbolnije rješenje.

Stožer otkriva da su kontaktirali braniteljske udruge, a njihovi članovi odazvali su se molbi. Svi oni potpisat će ugovor o djelu s Karlovačkom županijom i biti plaćeni po satu rada.

Stožer CZ KŽ je donio Odluku o formiranju Postrojbe za kontrolu i nadzor provođenja mjera u skladu sa Zakonom o sustavu civilne zaštite

Oni bi se zajedno s postojećim covid redarima trebali “raspršiti” po terenu, danas su prvi dan vani, bit će do daljnjega, a zapravo su aktivirani, odnosno mobilizirani.

Jedan od razloga ovakvog izbora, rekao je za Radio Mrežnicu, glavni vatrogasni zapovjednik Goran Franković je taj što je riječ o ljudima koji znaju što je odora, hijerarhija i slično, no neće imati ovlasti kažnjavanja.

-Samo sugestivni pristup i pomoć, objasnio je. Morat će se predstaviti  kao pripadnici postrojbe, ukoliko uoče nedostatke, upozoriti na iste, odgovarati na upite predstavnika kontroliranih objekata, davati upute kako postupati radi usklađivanja eventualnih propusta sa važećim propisima i sl.

Pročitajte i ovo

POTPORA

Večeras bakljada na Koranskom mostu kao potpora Hrastovu