Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  24C° Karlovac

 • weather-image

  24C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  24C° Ozalj

 • weather-image

  23C° Slunj

Županija O SVIM LOKACIJAMA Podijeli

Edukativno i zabavno – Noć muzeja u Karlovcu, Ogulinu, Ozlju, Dugoj Resi i Netretiću

Niz sadržaja dovoljan je da cijela obitelj provede sjajan petak navečer

Karlovac, Ozalj, Ogulin i po prvi put Duga Resa službeno, ali i mala općina Netretić organiziraju večeras Noć muzeja.

Manifestacija u Karlovcu je takvih razmjera da i ove godine do svih lokacija voze dva besplatna autobusa. Kreću od Gradskog muzeja odnosno od Aquatike u 18:20.

Kako se spajaju prošlost i budućnost moći će doživjeti i Dugorešani jer Srednja škola od 18 sati počinje s “povratkom u budućnost kroz holograme prošlosti”. U karlovačkoj Gimnaziji uz virtualne šetnje također će se izrađivati hologrami, pisati 3D olovkama i još puno toga.

U Franjevačkom samostanu moći će se vidjeti 3D prikaz Božjeg groba, besplatni razgled Aquatike je od 17 sati, a u akvarije će se moći “zaroniti” pomoću VR naočala, na vodocrpilištu Borlin moći će se doznati više o proizvodnji Karlovačkog piva…

KUD “Sv. Ana” Vučjak u noći muzeja otvara svoju etno kuću i zavičajnu zbirku, a KUD Stative u staroj školi u Donjim Stativama izlaže stari novac, fotografije prijašnjih generacija đaka…

Holograma će biti i u Noći muzeja u Zavičajnom muzeju Ogulin. Tamo će Društvo pedagoga tehničke kulture održavati radionice i tematske aktivnosti poput izrade hologramskih prikaza znamenitih osoba ogulinske povijesti, svjetlećih bedževa i bedževa simbola Ogulina tehnikom pirografije te demonstraciju 3D ispisa ogulinskih znamenitosti i nekih muzejskih izložaka.
Djelatnici Muzeja će za ovu prigodu izraditi QR kodove za sve značajnije izloške.

Za Noć muzeja 2019. Zavičajni muzej Ozalj pripremio je izložbu ozaljskih likovnih amatera “Previranja”, u 18 sati je predavanje o Ozaljskoj špilji te predavanje “Povijest Ozlja ispričana kroz novac” u 20:00 sati.

Novigrad, Dubravci i Prilišće tri su mjesta iz male općine Netretić koja također organiziraju Noć muzeja.

U Prilišću među ostalim moći će se ove godine vidjeti digitalna arhiva Župe Novigrad na Dobri i Župe Bosiljevo. Paurci će u etno kući u Dubravcima organizirati radionice, degustacije tradicionalnih jela, prikaz tkanja na tkalačkom stanu… A u Novigradu program u prostoru škole organizira KUD Marija.

Pročitajte i ovo

NA KRAJU KOLOVOZA

Bez posla 3.907 građana Karlovačke županije