Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Sport FESTIVAL REKREACIJE Podijeli

Ekipa Ozlja pobjednik tradicionalnih hrvatskih sportskih igara

Ozaljčanke i Ozaljčani predstavljat će Karlovačku županiju na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu.

Ekipa Ozlja pobjednik je tradicionalnih hrvatskih sportskih igara, koje su danas održane u Sportskoj dvorani u sklopu 1. Karlovačkog festivala sportske rekreacije, a u organizaciji Zajednice športova Karlovačke županije.

Na natjecanju su trebale nastupiti ekipe svih pet županijskih gradova, no predstavnici Duge Rese i Ogulina nisu se uspjeli organizirati. Na koncu su sudjelovale tri ekipe, Karlovca, Ozlja i Slunja, koje su odmjerile snage u četiri discipline – bacanju kamena s ramena (obzirom se, zbog lošeg vremena, natjecanje održalo u dvorani, bacala se lopta ‘medicinka’), klasičnoj štafetnoj utrci, štafetnoj utrci u vrećama i potezanju užeta. Prema pravilima, svaka ekipa morala je imati po pet ženskih i muških članova te dvije zamjene, a rezultati su se bodovali prema unaprijed određenim kriterijima.

Najuspješnija je bila ekipa Ozlja, koja je prikupila 10 bodova i predstavljat će Karlovačku županiju na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu. Karlovčani su sa 7,5 bodova bili drugi, a Slunjani sa 6 bodova trećeplasirani.

Fotogaleriju s natjecanja pogledajte na Facebook stranici RM Sport.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

Karlovčanke novu sezonu Superlige otvaraju domaćim ogledom s Nebom, mlađe kolegice na startu sezone putuju u Petrinju