Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Život PRIRODA I DJECA Podijeli

Eko Panova “Šumska škola” mališanima približava život u prirodi

Ova grupa polaznika sa Šumskom školom nastavlja u kolovozu, a trenutno su, do 20. svibnja 2022. otvoreni upisi u novi, početni ciklus Šumske škole – za djecu uzrasta od 5 do 10 godina

Uz Pjesmu šumskog đaka i dodjelu svjedodžbi i darova polaznicima, završio je prvi ciklus Šumske škole koju organizira Eko pan.

Tijekom godine dana imali su 12 boravaka u prirodi, a odabrane lokacije Martinščak, Vinicu i Kozjaču upoznali u svim godišnjim dobima, a posjetili su i OPG Dugalić, PD Vrlovka i OPG-u Martinčić koji su šumskim školarcima pružili doživljaje koji će se dugo pamtiti. Veliko hvala i planinarskim društvima Vinica i Dubovac, koji su polaznicima osigurali čaj i grijanje u domovima, kažu u Eko panu.

Svrha Šumske škole je kroz igru, zadatke i izazove stvarati povezujući odnos sa živim svijetom oko nas. Učimo kroz tri osnovna predmeta: Snađi se, Flora i fauna i Uradi sam. Šumska škola traje tri godine: tijekom prve godine puno se igramo, učimo opažati, promatrati i osjećati. Tijekom druge godine polaznici će učiti i samostalno primjeniti sve teme koje su radili na prvoj godini, uz poneko spavanje u planinarskom ili društvenom domu i druženje sa stručnim gostima, a na trećoj godini uče kampirati i postaju vodiči pomagači novim polaznicima čime potičemo suradnju i omogućujemo praktičan prijenos znanja i vještina.

Ova grupa polaznika sa Šumskom školom nastavlja u kolovozu, a trenutno su, do 20. svibnja 2022. otvoreni upisi u novi, početni ciklus Šumske škole – za djecu uzrasta od 5 do 10 godina.

Šumska škola dio je društveno poduzetničkih usluga koje udruga Eko Pan razvija uz podršku Europskog socijalnog fonda projektu Poduzmi zeleniji otisak.

Pročitajte i ovo

110. BRIGADA

110. Brigada slavi 31 godinu od ustroja: Ove godine braniteljski spust rijekom Kupom