Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Županija OŠ "VLADIMIR NAZOR" DUGA RESA Podijeli

Energetska obnova OŠ “Vladimir Nazor” jedan je od ljepših projekata u Karlovačkoj županiji

Nakon kotlovnice 2016., škola sada ima novi krov, izolaciju, fasadu, stolariju i elektroinstalacije

S 5,5 milijuna kuna ulaganja, energetska obnova OŠ “Vladimir Nazor” najveći je projekt Karlovačke županije na dugoreškom području. Ako je suditi po riječima ravnatelja Krešimira Božićevića i isplatila se jer već se ostvaruju uštede.

– Rađena je kompletna izolacija, fasada, stolarija i elektroinstalacije te još neki podovi. Od 1.10. kad smo započeli s grijanjem  same škole već sada smo uštedjeli oko 20 do 30 tisuća kuna, naglasio je Božičević uoči svečanog obilježavanja završnih radova na energetskoj obnovi škole “Vladimir Nazor”.

U 5,5 milijuna kuna ulaganja je 1,5 milijuna kuna za kotlovnicu na pelete koja je postavljena još 2016.. Ostali radovi na školi su 4 milijuna kuna, a u financiranje energetske obnove uz Karlovačku županiju uključila su se i dva ministarstva: Ministarstvo graditeljstva i Ministarstvo za regionalni razvoj te Fond za energetsku učinkovitost. Svatko je osigurao četvrtinu potrebnoga novca.

– Vidite da kad se novci udruže da su to lijepi projekti, rekao je župan Damir Jelić koji je danas posjetio školu. Slični projekti provodit će se uskoro u Rakovici i Plaškom.

Nakon ovog velikog zahvata dugoreškoj  gornjoj školi sada preostaje nabava kombija za što su, prema riječima župana Jelića prioritet i prvi su koji će ga dobiti, ali i bolje opremanje škole iznutra.

Pročitajte i ovo

KVALITETA VIŠE

Vojnić dobio ispostavu Hitne: Pokriva područje od granice s BIH do D 1