Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  24C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  23C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  23C° Slunj

Život NOVI VAL Podijeli

Erdogan pušta migrante prema Europi, Orban jača granicu, Plenković kaže da se Hrvatska savjetuje

Htjeli ili ne, Karlovačka županija bit će na udaru

Turska će granice prema Europi ostaviti otvorene kako bi migranti mogli proći, potvrdio je danas turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, optuživši Europsku uniju da ne pomaže dovoljno Ankari po pitanju migranata.

Na graničnom prijelazu Kastanios između Grčke i Turske grčka je policija upotrijebila suzavac kako bi zaustavila tisuće migranata koji pokušavaju nasilno prijeći granicu. Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je kako se Hrvatska savjetuje s partnerima iz EU-a i NATO saveza oko potencijalnog novog migrantskog vala.
Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da će Mađarska ojačati južnu granicu nakon što ga je turski predsjednik Tayyip Erdogan obavijestio da Turska više ne može zaustavljati priljev migranata.

Gotovo na dnevnoj bazi migranti u manjim ili većim skupinama i dalje ilegalno prelaze granicu Bosne i Hercegovine s Hrvatskom te Hrvatske sa Slovenijom i to još uvijek ponajviše na području Karlovačke županije. Što nas čeka obistine li se ove prognoze i uslijedi li novi proljetni migrantski val, možemo samo pretpostavljati. Migrantski val i zaštitu granica prije nekoliko dana komentirao je Plenković i u Karlovcu.

Pročitajte i ovo

SAMO SE SRUŠILO

Pogledajte kako se krov dugoreške vijećnice “prizemljio” kod Radio Mrežnice