Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Karlovac ZELENIJI PRIJEVOZ Podijeli

Flota karlovačkog Ambasador Taxija od danas bogatija za dva Volkswagen električna vozila

Ove godine, najavio je vlasnik Duško Gušić, planiraju nabaviti još tri-četiri električna vozila.

Flota karlovačkog Ambasador Taxija od danas je bogatija za dva električna vozila Volkswagen ID.3. Vozila su nabavljena u Auto Hrvatska Automobilima, ovlaštenom zastupniku za Volkswagen i Škoda vozila za Karlovačku županiju, pred čijim je prodajno-servisnom centru na Ilovcu upriličena svečana primopredaja.

Tvrtka Ambasador Taxi posluje od 2010. godine i trenutno zapošljava 17 djelatnika, a s ova dva električna svoju je flotu povećala na deset vozila – kazao je vlasnik Duško Gušić.

– Imamo dva električna vozila, od ukupno deset, to je 20 posto udjela. Ove godine planiramo uzeti još 3-4 električna vozila. Grad nam u tom nekom smislu pomaže jer još uvijek imamo besplatno punjenje i nadamo se da će tako i ostati. Ova vozila tek danas preuzimamo i nadamo se da će putnici ugodno reagirati. Ne čuju se, ne zagađuju, tako da mislim da će biti zadovoljni uslugom.

Primopredaji vozila nazočio je i gradonačelnik Damir Mandić, koji je obišao poslovne prostore Auto Hrvatska Automobila na Ilovcu, te pohvalio tvrtku Ambasador Taxi za ulaganje u električna vozila i daljnje razvijanje poslovanja, koje donosi radna mjesta.

– I tu Grad Karlovac mora pronaći način kako podržati ovakve investicije. U tom dijelu smo mi u 2020. godini postavili sedam punionica na frekventnim lokacijama. Ta investicija je Grad došla nekih 200 tisuća kuna, punjenje je besplatno i za sve je vrste vozila. Javni prijevoz definitivno ide smjerom da bude što zeleniji i to je nekakva naša želja i naš plan i kad govorimo o našem javnom prijevozu. Ja bih čak iskoristio prigodu da sve taxi tvrtke u Karlovcu pozovem da krenu ovim putem. Što se tiče Grada Karlovca, do daljnjeg će ove punionice i za njih biti besplatne.

Čerkez: Prodaja električnih vozila porasla je za 300 posto

Vozila je ispred tvrtke Auto Hrvatska Automobili uručio direktor prodaje novih vozila Ante Čerkez, koji je istaknuo kako će tvrtka ove godine obilježiti 70 godina postojanja. Na ovoj lokaciji na Ilovcu radi od 2002. godine, zapošljava 50 djelatnika i ostvaruje promet preko 100 milijuna kuna.

– Udio električnih vozila na hrvatskom tržištu je gotovo 3 posto, a Karlovac u tom udjelu sudjeluje s nekih 25 posto više od prosjeka Hrvatske. Udio hibridnih vozila narasao je do 14 posto u 2021. godini, što je povećanje od oko dva i pol puta, dok su električna vozila zabilježila povećanje od gotovo 300 posto. Subvencije koje je država dala su značajno pridonijela tom zamahu i ubuduće očekujemo sve veće udjele električnih vozila na hrvatskom tržištu.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

NJUŠKE

U Utinji na udomljavanje čeka 150 pasa, možda netko baš ovdje čeka da vam uljepša dan