Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Karlovac PLES I KULTURA Podijeli

Free Dance Karlovac ima novi projekt: “Naprijed s publikom” osnažit će i povećati plesne izvedbe, ali i aktivno uključiti građane

Projekt se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske

“Naprijed s publikom” novi je projekt Centra za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E. 

Riječ je projektu koji je nastao ove godine, s ciljem povećanja vidljivosti suvremenog plesa u lokalnoj zajednici kao i uključivanje lokalne publike u konzumaciju spomenutog sadržaja.

– Spomenutim projektom želimo osnažiti i povećati vidljivost plesnih i izvedbenih kulturnih sadržaja, razviti model komunikacije s publikom, omogućiti razmjenu znanja i nove suradnje, kreirati inovativne sadržaje te promicati nove pristupe u susretima publike i plesnih izvedbenih djela, kaže voditeljica Free Dancea Melita Spahić Bezjak.

Također , želja im je potaknuti i aktivirati građane na uključenje u plesna zbivanja, bilo kao aktivni gledatelji, bilo kao sudionika događanja.

Uz navedeni novi projekt,  Free Dance trenutno provodi produkciju i realizaciju Karlovac Dance Festivala koji će se ove godine po jedanaesti put održati u dva ciklusa, ljetnom i jesenskom.

U pripremi su i nove izvedbe predstave “Magnetsko polje igre” i gostovanje predstave “Vidljivo vrijeme”, kao i redoviti programi u Ateljeu suvremenog plesa (radionice i rezidencije, istraživanja, probe, edukacija, satovi suvremenog plesa za građanstvo).

Inače, Free Dance Karlovac već 18 godina promovira, potiče i realizira suvremenu plesnu i izvedbenu umjetnost u Karlovcu te djeluje kao dio nacionalne plesne scene.

Na lokalnoj razini djeluje samostalno, plasirajući vlastite projekte i programe, no i u suradnji s mnogim karlovačkim umjetnicima i stručnjacima, srodnim i drugim organizacijama, s lokalnom i regionalnom upravom te sa svim ustanovama i institucijama u kulturi iz Karlovca.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

LAŽNJACI SVUDA

“Fejkera” sve više oko nas: Stalno pretvaranje, izmotavanje i laganje.Znate li nekog takvog?