Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Karlovac PLEŠI DOMA Podijeli

PLEŠITE DOMA! U trenucima izolacije i boravka kod kuće zaplešite i pokrenite pozitivnu energiju

Može salsa, zumba, tango, valcer, cha-cha-cha, breakdance, hip hop, drmeš… samo plešite i ostanite doma

U samoizolaciji ili karanteni ili sad kad moramo svi biti doma, kad vam je dosadno i kad ste bezidejni, zdravo je i za um i za tijelo malo zaplesati, kazao je tako za Radio Mrežnicu tajnik udruge za ples i rekreaciju River Dance Karlovac Saša Lugar.

Ples se preporučuje svima jer može pomoći u prevenciji osteoporoze, pretilosti, šećerne bolesti, anksioznosti ili depresivnih poremećaja, bolesti mišićno-koštanog, kardiovaskularnog ili dišnog sustava. Ples je idealan za žene koje žele ravnomjerno oblikovati tijelo, jer osim što topi višak masnoća, jača muskulaturu i daje tijelu ljepši tonus. Plesanje će poboljšati opće stanje organizma te će psihološki opustiti plesače i ukloniti svakodnevne stresove, unaprijediti kognitivne sposobnosti (koncentraciju, memoriju), povećati samosvijest i samopouzdanje, poboljšati raspoloženje i kvalitetu sna.Ali, u ovim trenucima ples ima i PSIHOLOŠKI učinak, i to vrlo pozitivan.

River Dance Karlovac pokrenuo je live satove plesa.

Trenirati i plesati u dvoranama više se ne može pa je veselje iz dvorane Saša odlučio prebaciti na Facebook.

Svaki dan od ponedjeljka do petka u 19h na svojoj stranici Saša ima live stream trening iz vlastitog dnevnog boravka, a problem mu ne predstavlja ni manjak prostora ni djeca, jer ”s dobrom voljom i osmijehom” kaže Saša, sve se može. Za one koji trening ne mogu pratiti live, Saša osigurava video koji su za sve željne plesa dostupni na njegovom YouTube kanalu.

Tjelovježba, zabava, opuštanje i skretanje misli od crnih vijesti – sve to dolazi uz trening koji je, kako kaže Saša, raspoređen tako da je prvi dio sata prikladan za početnike, a drugi dio sata za nešto iskusnije plesače. Osim toga, za ovaj Big Brother trening iz dnevnog boravka, kako ga Saša naziva, nisu potrebni nikakvi dodatni rekviziti, samo dobra volja i rasplesani bokovi. Dobra je stvar u cijeloj priči da se i drugi instruktori plesa aktiviraju te na sličan način provode treninge sa svojim polaznicima i sa širom publikom.

Saša i udruga River Dance Karlovac nastavljaju plesati i širiti svoju plesnu obitelj koliko god ova situacija potraje, jer uz ples ćemo se, kaže Saša, i tijelom i umom i emocijama sa cjelokupnom situacijom nositi puno lakše.

Dakle, može salsa, zumba, tango, valcer, cha-cha-cha, breakdance, hip hop, drmeš… samo plešite.

Pročitajte i ovo

NEMA VODE

Cisterna na Jamadolu: Zbog novog puknuća dio ulica bez vode. Nema je ni Velika Jelsa i sva naselja prema Draganiću