Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac TUŠ Podijeli

“Gastro majstori” posjetili Portugal

Na put je u sklopu EU projekta išlo 17 osoba, najviše nastavnika kojima je projekt i namijenjen

U okviru 1.400.093,17 kuna vrijednog projekta pod nazivom „Gastro majstori“ za stručno usavršavanje nastavnika, financiranog u cjelosti iz Europskog socijalnog fonda realizirano je studijsko putovanje u Portugal.

Išlo je ukupno 17 osoba – 14 djelatnika Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac i troje predstavnika partnerskih organizacija – Nikola Eterović i Tomislav Koledić kao predstavnici partnerskih hotela Labinec d.o.o. i Jadran Laguna d.o.o. iz Gradca (Makarska rivijera) te Ivan Mehle iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Odredišta u Portugalu su bili gradovi Alvito, Evora i Lisabon. Posjećena je škola Alvito Professional School u kojoj je organizirana i radionica pripreme lokalnih delicija koju je vodio Chef. Fenando Pena. Organiziran je susret s zamjenikom gradonačelnika Alvita, zatim susret sa zamjenikom ministra obrazovanja, posjećeni su dvorci Pousada Castelo de Alvito i Convento do Espinheiro koji su renovirani i pretvoreni u povijesne hotele.

– Novostečena znanja djelatnici Škole moći će primijeniti u nastavku projekta „Gastro majstori“, ali i za obrazovanje redovnih učenika Škole. Također, tijekom boravka u Portugalu sa predstavnicima partnerskih hotela razmatrana je mogućnost te je postignut i konkretan dogovor oko održavanja skorašnjih radionica u prostoru školskog praktikuma „Pod starimi krovovi“, unutar kojih će neki od vrhunskih chef-ova poznatih dalmatinskih restorana prezentirati svoje umijeće u pripremi hrane i slastica. Radionice su namijenjene prvenstveno učenicima, strukovnim učiteljima i suradnicima u praktičnoj nastavi odgovarajućih programa, ali namjeravamo pozvati i glavne kuhare iz restorana iz naše Županije. Priliku kušati vrhunska dalmatinska jela i slastice, imat će i naši sugrađani, kažu iz projektnog tima Trgovačko ugositeljske škole.

Pročitajte i ovo

NEMA VODE

Cisterna na Jamadolu: Zbog novog puknuća dio ulica bez vode. Nema je ni Velika Jelsa i sva naselja prema Draganiću