Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Županija SVIRANJE U SLUNJU Podijeli

Glazbena škola otvorila ured u Slunju: 21 učenik upisan u prvi razred

Djeca iz Slunja, Rakovice i Cetingrada više neće morati daleko putovati da bi dobili glazbeno znanje

Glazbena škola Karlovac otvorila je područni odjel u Slunju, a u prvi razred osnovne glazbene škole Slunj upisan je 21 učenik. U isto vrijeme, u malu školu upisano je njih 8.

Osnivanje područnog ureda karlovačke Glazbene škole u Slunju rezultiralo je velikim interesom učenika i roditelja, a nastava će se održavati u Osnovnoj školi Slunj u popodnevnim satima.

Programi koje će učenici pohađati su klavir, gitara, violina, udaraljke i harmonika, pa osnovnoškolci s područja Slunja, Cetingrada i Rakovice tako više neće morati putovati u Karlovac svirati svoje najdraže instrumente.

Ovaj je projekt realiziran uz potporu Karlovačke županije koja će i kupiti klavir i sufinancirati materijalne troškove, a nastavnici će putovati iz karlovačke Glazbene škole. Sve podupiru i općine Cetingrad i Rakovica.

Inače, Glazbena školu Karlovac već ima svoj područni odjel u Ozlju, a širenje i na slunjsko područje u Gradu Slunju su jedva dočekali:

– Otvaranje područnog odjela Glazbene škole, osim odgojno obrazovnog karaktera, građanima Slunja daje dodatni kvalitetan kulturni sadržaj koji gradu Slunju nedostaje. Slunj svoju budućnost gradi na turističkim sadržajima, pa su zanimanja u kulturnom turizmu itekako dobrodošla i dobar su temelj za razvijanje raznih kulturnih događanja upravo u smjeru kulturnog turizma i razvoja toga kraja, naglasila je nedavno gradonačelnica Slunja, Mirjana Puškarić.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

Važan tjedan za ‘Kelteksice’: Love povijesno polufinale Kupa i osmu superligašku pobjedu