Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Karlovac PROBUDIKA O PARKINGU Podijeli

Grabrik muči nedostatak parkinga, a “preslagivanjem” nogostupa dobilo bi se 30-ak mjesta

Sada to izgleda kao kod Novice, kažu u Probudika

Karlovačka četvrt Grabrik muku muči s parkirališnim prostorom, a na to upozoravaju i iz inicijative ProbudiKA, nudeći usput rješenje.

Automobili su parkirani posvud, od nogostupa do invalidskih prolaza i travnjaka, u ProbudiKA kažu se trebalo ozbiljnije pristupiti gradnji parkirališta.

-Da se ozbiljnije pristupilo izradi studija prilikom gradnje nužno potrebnog parkirališta u GČ Grabrik, ispred Caffe bara Alen, u Ulici kralja Zvonimira 2-8 i samo komparativno sagledalo mogućnosti iskoristivosti ovolike parkirališne površine, uvidjelo bi se kako bi parkiralište s jednosmjernom cirkulacijom vozila na istoj ovoj površini imalo 30-35 parkirališnih mjesta više, što nije malo. Iz dvosmjernih traka, da je volje, moguće je izbaciti po jednu traku, zatim zakrenuti parkirna mjesta, a radi lakšeg manevriranja i već ste uštedjeli 5-6 metara širine. Na taj način ostaje prostor da se nadoda još jedan red parkirnih mjesta uz uvjet jednosmjerne regulacije prometa vozila kao što je to izvedeno u Ulici kralja Petra Krešimira IV. Nadalje, ukoliko bi se nanovo uredio, odnosno presložio pješački dio, odnosno nogostup oko stambene zgrade u Ulici kralja Zvonimira, moguće je dobiti još kritičnih dvadesetak parkirnih mjesta. Naravno, isto tako uz uvjet jednosmjerne regulacije prometovanja vozila oko zgrade, poručuju.

Stoga predlažu “preslagivanje” nogostupa oko zgrade u Ulici kralja Zvonimira 10-16, što ne bi narušilo okoliš.

-Niti najmanje se ne bi narušio izgled okoliša, čak naprotiv jer upravo ovo sadašnje parkiranje vozila izgleda poput onog na auto otpadu kod Novice, samo sa automobilima puno boljeg i voznog stanja, poručuju.

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca vjeruju u opstanak u ‘premijerki’, ali nad ispunjenjem tog cilja ‘visi mač’ neispunjenih obećanja prema braći Smojver