Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Gledatelji su je najviše zavoljeli u filovima o Bridget Jones, ulozi za koju se morala udebljati nekoliko kilograma. Zbog lošeg psihičkog stanja u jednom je periodu jednostavno pobjegla od reflektora i kamera Zellweger ima dva Oscara, a konobarila je da bi preživjela Svjetska antidopinška agencija (WADA) ublažit će od sljedeće godine kazne za sportaše koji će biti pozitivni na testiranju na "rekreacijske droge" izvan natjecanja. Prema dosadašnjem pravilniku, svaki pozitivan dopinški nalaz povlačio je dvogodišnju zabranu nastupa, no iz WADA-e su objavili kako će oni sportaši koji budu pozitivni na supstance koje ne pridonose ostvarivanju boljeg rezultata od 1. siječnja biti suspendirani sa samo mjesec dana ukoliko pristanu na rehabilitacijski tretman, odnosno tri mjeseca bez tog tretmana. Kao razlog ublažavanju kazni za sportaše koji koriste "rekreacijske droge" navodi se želja da se pojača fokus na prave varalice. Nema dugih suspenzija: Manje kazne za 'rekreacijske droge' Zemlja bi mogla imati koristi od eksplozije kroz različite donacije od brojne dijaspore i humanitarnih organizacija koje bi mogle ponovno ojačati nacionalnu valutu i privući investitore Eksplozija je Libanon bacila na koljena i stvorila priliku da se elita obogati, a narod osiromaši Nije bilo iznenađenja ni u posljednje dvije utakmice osmine finala EL. Na domaćim su terenima prolazak osigurali Basel protiv Eintrachta (1-0), kao i Wolvesi protiv Olympiacosa (1-0) te ušli u četvrtfinale Ispala još tri Hrvata: Wolvese je 'spasio' VAR, Basel prošao dalje

Karlovac AGLOMERACIJA Podijeli

Hrvatske vode dale 20 milijuna za karlovačku oborinsku odvodnju, nogostupe i rasvjetu

Aglomeracija važna za Karlovac, Dugu Resu i Barilović

Danas potpisani sporazum s Hrvatskim vodama o sufinanciranju bujičnih – oborinskih voda u okviru projekta Aglomeracije Karlovac – Duga Resa – Karlovac 2, veliko je olakšanje, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

On i Zoran Đuroković stavili su potpis na sporazum kojim će Hrvatske vode s 20 milijuna kuna pomoći Gradu Karlovcu da isfinancira oborinsku odvodnju, nogostupe i javnu rasvjetu u 9 karlovačkih naselja obuhvaćenih europskim projektom Aglomeracije.

Taj projekt težak je ukupno oko 240 milijuna kuna, a dodatnih 80 milijuna kuna za spomenutu infrastrukturu, neprihvatljiv je trošak za koji se Grad Karlovac mora sam pobrinuti. Mi taj novac nemamo, kaže gradonačelnik Mandić.

– Današnje potpisivanje sporazuma sa Hrvatskim vodama nama je jedna velika pomoć. Naime, u tih 80 milijuna kuna Hrvatske vode su na osnovi oborinske odvonje bujičnih voda osigurale 20 milijuna kuna, točnije 19 milijuna i nešto.

S 20 milijuna kuna Hrvatske vode pomažu Gradu

Aglomeracija je projekt važan za Karlovac, Barilović i dio Duge Rese. U Karlovcu će ga osjetiti devet tisuća stanovnika u devet naselja.

–  Od Gornjeg Mekušja, Kamenskog, Turnja, Male Švrače, Gornje i Donje Švarče, Jamadola, Drežnika i Hrnetića. Radi se o projektu kojim ćemo proširiti 61 kilometar sustava kanalizacije, ali isto tako i rekonstruirati 50 kilometara vodoopskrbne mreže, kaže direktor Vodovoda i kanalizacije Ivica Horvat.

Projekt ide svojim tijekom i krajem drugog kvartala ove godine bit će objavljeni i prvi natječaji za izvođenje radova.
No, Hrvatske vode i Grad Karlovac intenzivno rade i na projektima za obranu od poplave. Sustav bi u cjelosti trebao biti završen 2023. godine, a Karlovac tada konačno od nabujalih rijeka obranjeni grad. Do tada radi se na intervetnim mjerama. Jedna od njih je provedena na Logorištu gdje je izmalčirano područje uz rijeku Mrežnicu.

Nasip na Logorištu bit će dug 4 kilometra i koštat će oko 10 milijuna kuna

– Istovremeno došli smo i do lokacijske dozvole za nasip ovdje u Logorištu. Pozvat ćemo građane grada Karlovca, prije svega ljude koji žive na području Logorišta da u koordinaciji s Gradom izvršimo otkup tog zemljišta kako bismo još ove godine, a radit ćemo glavne izvedbene projekte, negdje do kraja godine krenuli u natječaj za izvođenje radova nasipa koji će u cjelosti zaštiti Logorište. Na taj način i uz interventne mjere bismo smanjili dio patnji dijela građana na ovome području. Naravno, od iduće godine pripremamo ukupne projekte i idemo ka konačnom cilju da do kraja 2023. grad Karlovac u cjelosti zaštitimo od poplava, rekao je direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

U rješavanju imovinsko pravnih odnosa, otkupu zemljišta ili izvlaštenju, Hrvatskim vodama pomoći će i Grad.

Pročitajte i ovo

INVESTICIJA

24 stana, poslovni prostor, kancelarije, parkiralište – u novoj zgradi u Krležinoj u Novom centru u Karlovcu