Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Karlovac SPAJANJE Podijeli

Grad šetnicom planira spojiti Aquatiku i Stari grad Dubovac

Prva za uređenje na toj ruti bit će Mažuranićeva obala

Nastavak uređenja Mažuranićeve obale tj. prostora uz rijeku Kupu u centru Karlovca, zapravo je tek mali dio velikog projekta kojim bi se spojili Slatkovodni akvarij Aquatika i Stari grad Dubovac.

Ideja je da se napravi šetnica od Korane do Kupe pa sve do Starog grada, pojašnjava gradonačelnik Damir Mandić.  Time bi konačno nasip od Konjičkog do Gaze kojega i sada Karlovčani koriste za šetnju, bicikliranje, nordijsko hodanje i slično, bio uređen. Prvi korak, međutim, je uređenje Mažuranićeve obale koja će, ako projekt zaživi, u potpunosti promijeniti svoju vizuru. Zato je Mandić s projektom nedavno upoznao i direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića.

– S njim smo iskomunicirali našu ideju otvaranja tog dijela grada znači otvaranja Kupe na tragu naše želje da danas – sutra napravimo šetnicu od Korane do Kupe, preko Kupe do Starog grada. Tu postoji onaj dio koji smiju odraditi samo Hrvatske vode. Mogu izraziti zadovoljstvo da smo i tu našli jedno suglasje, kaže Mandić.

Varijante uređenja osmislit će karlovački arhitetki

Vjeruje da će već ove godine biti završeno kvalitetno projektno rješenje cijelog tog prostora. A u tome će svoj doprinos dati karlovački arhitekti.

– Dali smo Društvu arhitekata grada Karlovca da oni sa svoje strane predlože varijantna rješenja i uvjeren sam da ćemo i u tom dijelu, zajedno s Hrvatskim vodama, u skoroj budućnosti imati lijepo uređen jedan dio našega grada.

Pročitajte i ovo

PROZOR U SVIJET

Na Katzleru nova stolarija, a dijelom je sufinancira i Grad iz spomeničke rente