Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac ISPRAVAK INFORMACIJA Podijeli

Građanska inicijativa iznosi neistine, zakonitost zahvata utvrđena je u pravomoćno okončanom sudskom postupku

Svatko, pa tako i osobe uključene u navedenu građansku inicijativu iza čije se anonimnosti očito pokušavaju sakriti, dužan je poštivati pravni poredak Republike Hrvatske

Građanska inicijativa “Spasimo Koranu” iznosi neistine kada tvrdi kako su projekt izgradnje protuplavnog zida na lijevoj obali rijeke Korane, građevinska dozvola i sam zahvat “nezakoniti”.

Stoji ovo u zahtjevu za ispravak informacija koje je u ime Lana Commercea uputilo odvjetničko društvo Olujić, Pezić i partneri, a vezano uz objavu priopćenja Građanske inicijative.

“Upravo suprotno od ovih neutemeljenih tvrdnji zakonitost istog zahvata utvrđena je u pravomoćno okončanom upravnom postupku koji se vodio pred upravnim sudom u Rijeci i pred Visokim upravnim sudom Republike Hrvatske. Radi lakšeg razumijevanja investitori napominju kako su njihova zakonita traženja od strane nadležnih tijela najprije bila odbijena nakon čega su bili prisiljeni povesti višegodišnji postupak pred upravnim sudovima koji je, ponavljamo, pravomoćno završen u njihovu korist.

Pritom posebno ističemo kako je člankom 5. Ustava RH jasno i nedvojbeno propisano kako je svatko, pa tako i osobe uključene u navedenu građansku inicijativu iza čije se anonimnosti očito pokušavaju sakriti, dužan poštivati pravni poredak Republike Hrvatske odnosno pravomoćne sudske odluke. Upravo je nadležno ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, dakle institucija čiju intervenciju osobe okupljene u navedenoj inicijativi sada traže, bilo stranka u spomenutom upravnosudskom postupku te je upravo taj postupak pravomoćno okončan u korist investitora. Na kraju, potpuna je neistina i tvrdnja kako “projekt ne poštuje Zakon o gradnji i propise koje iz njega proizlaze niti je usklađen s Generalnim urbanističkim planom”.

Gospodin Hanžel i društvo Lana Commerce d.o.o. će zaštitu od ovakvih grubih povreda svoje časti i ugleda od strane osoba koje ovakve neistine svjesno i zlonamjerno iznose zatražiti u odgovarajućim postupcima pred nadležnim sudovima te će u tom smislu pokrenuti odgovarajuće postupke radi naknade prouzročene im štete”, stoji u zahtjevu za ispravkom objavljenih informacija iz navedenog odvjetničkog društva.

Pročitajte i ovo

REAGIRALI NA SDP

Karlovački HDZ: Zlonamjernim manipulacijama prikrivaju inertnost i neprepoznatljivost