Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Županija NEMA LJUDI, NEMA PRIJEVOZA Podijeli

Gradišće, Lipa i Novigrad na Dobri ostali bez autobusne linije za D.Resu. Đake iz Novigrada do J.Polja vozit će kombi

Autotransport zatvorio krakove prema ova tri mjesta zbog neisplativosti

Tri mjesta u dugoreškom prstenu, Gradišće i Lipa u općini Generalski Stol te Novigrad na Dobri u općini Netretić ostali su bez autobusne linije koja ih je povezivala s Dugom Resom i Karlovcem. Linija koja je kretala iz Bosiljeva pa preko Novigrada vozila do Duge Rese i Karlovca, odsad tako ima zatvoren krak prema ova tri mjesta i prometuje na relaciji Bosiljevo-Jarče Polje- D.Resa- Karlovac. 

Tako će mještani i troje srednjoškolaca s područja Lipe i Gradišća morati u vlastitom aranžmanu putovati do Duge Rese ili barem do Jarčeg Polja gdje će se ukrcati u postojeću liniju Autotransporta. Za devet srednjoškolaca koji iz Novigrada na Dobri putuju prema Dugoj Resi i Karlovcu Autotransport je organizirao poseban linijski prijevoz  koji će biti “bypass” iz Novigrada pa do autobusne stanice u Jarčem Polju.

Kombi s učenicima iz Novigrada kretat će u 6,55 i u 13 sati do J. Polja gdje će učenici “presjedati” u autobus na liniji Bosiljevo-J.Polje- D.Resa. I u povratku će kombi vraćati učenike iz J.Polja do Novigrada

U Autotransportu sve objašnjavaju racionalošću u poslovanju, odnosno neisplativošću ovih krakova. Autobus je prestao voziti početkom ove godine, gotovo godinu dana nakon što je problem izbio na površinu. Tada je podsjetimo, buntom mještana Lipe i Gradišća linija ostala na “životu” iako je bila zrela za gašenje.

Uz ukidanje krakova za Novigrad, Lipu i Gradišće, ukinuta je i linija u 13,20 koja je išla do tih mjesta, a sada će iz Duge Rese u to vrijeme prometovati samo do Lišnice i to zbog tamošnjih đaka. Polazak autobusa za Bosiljevo bit će u 14,25 sati.

FOTO. Novigrad na Dobri

Pročitajte i ovo

HITNO ZA VOJNIĆ

Vojnić bi trebao dobiti hitnu početkom druge godine