Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Karlovac AKTUALAC Podijeli

Gradonačelnik Mandić: U Novom Centru se sigurno neće graditi benzinska

I Visoki upravni sud je utvrdio da je Grad Karlovac sve radio sukladno zakonu te da kod izmjena GUP-a ni u jednom trenutku nisu bile protivne zakonskim odredbama

U Novom Centru se sigurno neće graditi benzinska jer je to puno kompliciranije s novim GUP-om, rekao je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić na današnjem aktualcu sjednice Gradskog vijeća.

– Nismo htjeli dovesti u zabludu privatnog investitora, ali išli smo zaštiti interes građana. Mislim da smo u tome uspjeli, rekao je Mandić. Ponovio je da to zemljište nikada nije bilo gradsko već Hrvatske pošte koja ga je i prodala privatnom investitoru.

Prema GUP-u iz 2007. postojala je mogućnost izgradnje na tom zemljištu, a ista namjena je ostala i nakon izmjena tog dokumenta 2011., 2014. i 2019. No, 2019. je Grad u GUP-u pooštrio uvjete za izgradnju benzinske zbog čega je investitor podnio zahtjev za ocjenu zakonitosti tih izmjena. Tvrdio je da ga je Grad Karlovac izigrao i nanio mu štetu.

-Visoki upravni sud je utvrdio da je Grad Karlovac od svoje strane sve radio sukladno zakonu i da sve odluke u prijedlogu izmjene pa i sam GUP ni u jednom trenutku nisu bile protivne zakonskim odredbama. Na taj smo način zaštitili proračun Grada Karlovca, da nas netko danas sutra ne dovede u situaciju da moramo plaćati milijunske štete. Ono što mogu sada reći je da se tamo sigurno neće raditi benzinska postaja. Sadašnji vlasnik sigurno neće tamo graditi benzinsku jer je to novim odredbama GUP-a sada puno teže.

Mandić ima informacije da vlasnik parcelu sada nudi na prodaju. Nudio ju je i Gradu, ali 1,6 milijuna kuna koliko vlasnik za parcelu traži, Grad novca nema, rekao je gradonačelnik.

Pročitajte i ovo

HSP PORUČUJE

Za HSP je Hrastov heroj rata, a od Srbije bi trebalo naplatiti ratnu štetu