Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Karlovac GRADSKA ČETVRT Podijeli

Složna ekipa: Novi Centar u 2020. postao kvart murala. Aktivno nastavljaju i u 2021.

Za ove blagdane pomažu i 15 svojih najpotrebitijih sugrađana

Vijećnici Gradske četvrti Novi Centar svojim nasljednicima ostavljaju niz provedenih projekata, ali i ideje za nove.

Ova ekipa još kratko je u vijeću jer iduće godine su mjesni izbori. A u 2020. od Novog Centra su napravili kvart murala.

-Završili smo osam murala. Posljednji je mural velikog Vjekoslava Karasa, našeg poznatog slikara 19. stoljeća, vjerojatno najvećeg slikara u Hrvata. Sljedeće godine preostaje još jedan mural “Djevojka s mandolinom” odnosno “Rimljanka s lutnjom”, rekao je predsjednik Gradske četvrti Josip Žunić.

Obilježen je Dan sjećanja, na Šetnici grada Vukovara označen je tok Rakovačkog potoka…

Nema puno novaca za rad, ali složna ekipa može sve

Za kraj ove koronom obilježene godine, pomažu i svojim najpotrebitijim sugrađanima. Iako im je u kvartu nekoliko velikih trgovačkih centara, samo se jedan odazvao na molbu za donacijom. Zbog toga neće moći pomoći svima. Bit će podijeljeno 15 paketa.

Od lani u Novom Centru za Božić kite živo drveće. Tako su sada okićena stabla na tri lokacije – kod Galerije Karas, u Držićevoj i Smičiklasovoj ulici.

Aktivnosti će se nastaviti i u 2021., vjeruju i s novim vijećnicima. Gradske četvrti ne dobivaju velika sredstva pa se ni ne razmišlja o velikim projektima.

-Sredstva koja dobiva Gradska četvrt Novi Centar bit će usmjerena prema građanima. Murale ćemo nastaviti, vidjet ćemo što možemo napraviti s jezercem, radit ćemo i na dječjim igralištima, a možda konačno ovdje nikne i nogometno  te košarkaško igralište. Pitanje kućnih ljubimaca, obilježavanje Rakovačkog potoka, njegovog toka… sve su to ideje, a vidjet ćemo što ćemo moći učiniti, naglasio je dr. Žunić.

Pročitajte i ovo

POČETAK KAMPANJE

HDZ reagira na karlovačku oporbu: Nastavljamo osluškivati mišljenja građana, oni ih i imaju za razliku od oporbe