Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Život PREVENTIVA U PROMETU Podijeli

Grafički dizajneri dugoreške srednje izradili dva plakata na temu brzine i pojasa

Autori izabranih plakata su Chiara Vrbetić i Karlo Stipetić

Preventivno-edukativni plakati na temu brzina i pojas u sklopu projekta „Prometna preventiva u srednjoj školi“ predstavljeni su u dugoreškoj Srednjoj školi.

I ove godine Policijska uprava karlovačka je u suradnji sa Srednjom školom Duga Resa, učenicima 4. razreda usmjerenja grafički dizajn, nastavila projekt izrade preventivno-edukativnih plakata. Ovogodišnjim plakatima želi se utjecati na svijest vozača i ukazati im kako upravljanje vozilima nepropisnom i znatnom većom brzinom od dopuštene, kao i zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa dovodi do smrtnog stradavanja u prometnim nesrećama.

U ovogodišnjem projektu, učenici su izradili 13 prijedloga idejnog rješenja plakata od kojih su izabrana dva, od kojih je dio postavljen, a dio će biti u narednim danima postavljen na području Karlovca, Duge Rese, Ogulina, Ozlja, Slunja te općine Krnjak i Vojnić.

Autori izabranih plakata su Chiara Vrbetić i Karlo Stipetić pod stručnim mentorstvom prof. Vanje Car, a izrada plakata financirana je sredstvima Savjeta za sigurnost cestovnog prometa karlovačke županije. Primjerci plakata također su dostavljeni i Muzeju policije i Savjetu za sigurnost cestovnog prometa.

Pročitajte i ovo

KNJIŽEVNI KRUG KARLOVAC

Od 40 priča, najbolju je napisala Zagrepčanka Luna Tatjana Val