Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Karlovac (NE)PLAĆANJE Podijeli

HDZ za svoju parcelu u Zvijezdi plaća komunalnu naknadu – 3,67 kuna plus troškovi 3,60 kuna

Mandić kaže da HDZ ne plaća, pročelnica Malović tvrdi da plaća komunalnu naknadu

Iako je gradonačelnik i šef gradskog HDZ-a Damir Mandić na ovotjednoj sjednici Vijeća ustvrdio da se za nekad kuću, a sada samo parcelu u vlasništvu HDZ-a u Zvijezdi ne plaća komunalna naknada, odmah ga je opovrgnula gradska pročelnica za financije Lidija Malović.

Pitanje komunalne naknade u Zvijezdi konkretno za kuću HDZ-a u Šimunićevoj ulici i za Hotel Central ponovo je postavio nezavisni Davor Petračić.

– Da li je Grad izdao rješenje za Hotel Central i svoj srušeni objekt, dakle on je to trebao napraviti, pitao je Petračić. Mandić mu je odgovorio kako “za kuću HDZ-a koja je uklonjena sukladno propisima ne plaća se komunalna naknada jer tamo više nema kuće.

Kuvertiranje i poštarina skoro kako komunalna naknada

Međutim, odmah nakon gradonačelnika pročelnica Malović je rekla suprotno. Naknada se obračunava iako iznosi tek 3,67 kuna.

– Što se tiče zaduženja za zemljište za kuću koja je srušena, u vlasništvu je HDZ-a, rješenje o komunalnoj naknadi je donešeno i ono iznosi 3,67 kuna mjesečno. Usput, troškovi ispisa faktura su 50 lipa i kuvertiranja i troškovi poštarine su 3,10 kuna. U ovakvim slučajevima zakoni predviđaju da se uopće ne donese rješenje zbog neisplativosti, međutim mi smo ga ipak donijeli i uredno se plaća, kaže Malović.

Što se tiče Hotela Central, Mandić je odgovorio kako “sukladno sudskoj praksi građevine koje nisu u funkciji su oslobođene komunalne naknade. Pročelnica na to nije rekla ništa.

Pročitajte i ovo

LJEPŠE I SIGURNIJE

Okoliš Osnovne škole Dragojle Jarnević nastavlja se uređivati