Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Život JOŠ PRIVREMENI Podijeli

HDZ uvjerljivo dobio izbore, SDP-ova koalicija doživjela potop

HDZ je pobijedio u većini zemlje

Iako im ankete nisu davale takvu prednost i stalno najavljivale “knap” borbu, HDZ je uvjerljivo dobio parlamentarne izbore.

SDP-ova široka koalicija doživjela je debakl. Prema prvim službenim podacima DIP-a, HDZ osvaja 66 mandata, Restart koalicija 41, Domovinski pokret 16, Most 8, Možemo 7, Stranka s imenom i prezimenom-Pametno-Fokus 3 mandata te HNS 1 mandat.

“U dva puta koliko je SDP vodio Hrvatsku, demokratizirali smo zemlju”, rekao je Bernardić u svom obraćanju nakon teško izbornog poraza.Spreman sam otići, rekao je Bernardić. Naravno da je ovaj rezultat loš, ne bježim od odgovornosti i spreman sam otići. Sutra ćemo o tome razgovarati na Predsjedništvu. Ali SDP ide dalje, Hrvatska ide dalje”, rekao je Bernardić.

Škorin Domovinski pokret osvojio je 15 mandata.

-Nakon 50 dana postojanja Domovinskog pokreta uspjeli napraviti treći rezultat ovih izbora. Ima onih koji su očekivali više, neki su očekivali čudo, ali treba biti realan. 15 mandata je dobar pokazatelj da smo na dobrom smjeru, i da smo na prekretnici, da Hrvatski sabor neće biti više nikada isti”, rekao je Škoro.

Most je nakon dovođenja novih ljudi polučio također odličan rezultat.

“Posebno sam zahvalan mladim ljudima koji su danas ovdje i diljem Hrvatske jer su prepoznali priču koju drugi nisu. Zapamtite, Hrvatska se probudila. Mi dolazimo. Ono što ste mogli vidjeti večeras je tek početak”, rekao je i obećao biračima da ih neće iznevjeriti.

Odličan rezultat polučili su iz zeleno-crvene koalicije Možemo!

“Pokazali smo da jedna mala iskra može vratiti nadu u budućnost. Prvi korak je bio da uđemo u Sabor. Drugi je da maknemo s vlasti sve lokalne šerife. I da nakon 20 godina maknemo Bandića s vlasti. Već nakon ovih rezultata, već sada možemo reći – Zagreb je naš”, rekao je Tomašević uz glasno skandiranje.

FOTO: screenshot NOVA TV

Pročitajte i ovo

MISLITE UNAPRIJED

Osiguranje od potresa