Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Život CIJENA ZAKUPA Podijeli

“Hoćemo li kupovati cipele u domovima zdravlja?” Županija uskoro raspravlja o cijeni najma ordinacija u domovima zdravlja

Ordinacija od 100 kvadrata plaća više od 7 tisuća kuna najma, najviši u Hrvatskoj

Situacija u županijskom zdravstvu, troškovi ordinacija u domovima zdravlja, ali i kronični nedostatak medicinskog osoblja, tek su neki od problema koji muče županijske vijećnike, ali i javnost, a čuli su se danas na aktualcu županijske skupštine.

Ordinacije u zakupu u domovima zdravlja u Karlovačkoj županiji plaćaju najvišu cijenu najma u Hrvatskoj, kazala je SDP-ova Ehlimana Planinac.

Tvrdi da ordinacija čija je površina stotinjak “kvadrata” plaća više od 7 tisuća kuna mjesečnog najma, dok su ti iznosi u Zadru oko 1700, Zagrebu 3000, Split 2000, Sisačko moslavačkoj županiji 1700 kuna.

-Ostaju nam prazni prostori, a županija se ne ponaša u maniri dobrog gospodara. Ovako neće ostati nitko u domovima zdravlja, hoćemo li u tim prostorima kupovati cipele, pitala je Planinac.

Zanima je ima li županija ikakav plan koje će onda djelatnosti biti u domovima zdravlja.

Dožupanica Vesna Hajsan Dolinar odgovorila je da postoji 179 ordinacija od čega je 16 dosad uputilo zahtjev za izlazak odnosno manje od 10 posto, a vratilo ih se 6.

– Uvijek se mogu vratiti, no to je tržište rada kao gospodarstvo, treba li onda liječnicima osigurati povlašteni najam? Zdravstveni sustav je bitan, a je li na privatnoj razini ili javnom zdravstvu, pacijentu je najbitnija usluga. Ulaganjem više od 20 milijuna kuna Županija tu djeluje na godišnjoj razini, pojasnila je i podsjetila na ulaganja po domovima zdravlja. Prioritet je standard i kvaliteta usluga. Mi cijenu razmatramo i to će se pitanje naći na nekoj sjednici, dodala je.  Viziju zdravstvene skrbi imamo, imamo 11 specijalizacija, a jučer su domovi zdravlja dobili dopis za prijavu svih potrebnih specijalizacija. Itekako brinemo i imamo viziju, pojasnila je.

Pročitajte i ovo

MLADI RAZBOJNICI

Pronađena dvojica mladića koji su na parkiralištu trgovine u Grabriku napali muškarca i opljačkali ga