Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Županija HSP O HE LEŠĆE Podijeli

HSP osudio sve aktere podizanja hidrocentrale na Dobri

Narušava već teško narušeni riblji, životinjski i biljni svijet u kanjonu rijeke Dobre, a životi ljudi i djece dovode u opasnost

HSP Karlovačke županije upozorava i najoštrije osuđuje ponašanje odgovornih osoba iz HEP a, glede najnovijeg ispuštanja vode iz akumulacije „Lešće“, čime su neposredno u opasnost dovedeni brojni kupači starije dobi na rijeci Dobri, posebice djeca.

Pišu tako u svom priopćenju i nastavljaju:

-Naime, proteklih dana bili smo svjedoci puštanja vode iz akumulacijskog jezera HE „Lešće“, što je uzrokovalo iznenadno dizanje vodostaja rijeke Dobre, za jedan metar, pa su se uslijed naglog vodenog vala, brojni turisti i kupači našli u životnoj pogibelji.
Za HSP Karlovačke županije neprihvatljivo je i neodgovorno ovakovo ponašanje HEP a, tijekom ljetne sezone, osobito kad se zna kako se u ovo doba na kupalištima uz rijeku Dobru nalaze brojni domaći i strani gosti, koji su životno bili ugroženi, što od vodenog vala, što od nagle promjene temperature vode.
HSP Karlovačke županije ističe, da se nakon ovakovih postupanja dodatno narušava već teško narušeni riblji, životinjski i biljni svijet u kanjonu rijeke Dobre.
HSP Karlovačke županije opetovano osuđuje sve aktere podizanja Hidrocentrale na rijeci Dobri držeći ih odgovornim za narušavanje bio – ekološke ravnoteže, uz rijeku Dobru, te naglašava: Zar netko mora izgubiti život kako bi se napokon odgovaralo !?

Pročitajte i ovo

NESREĆA NA D1

Na Slunjskim Brdima večeras se prevrnuo kamion