Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Karlovac A PRIJE MJESEC DANA... Podijeli

I karlovački ugostitelji poput drugih u Hrvatskoj daju otkaze

Mnogi čekaju mjere države za pomoć, no pred svima je teško vrijeme

Val otkaza u ugostiteljskoj djelatnosti počeo je i na karlovačkom području. Uz ugostiteljstvo, otkazima ugovora o radu zahvaćeni su i sektor turizma i trgovine.

Upravo su ove branše, osobito ugostiteljstvo i turizam zasad najpogođenije dolaskom koronavirusa, a posljedice će se sigurno dugo osjećati.

Kako doznajemo, jedan dio karlovačkih ugostitelja već se “zahvalio” osoblju, dojučerašnji konobari a i kuhari otišli su na burzu ili će se na burzi naći ovih dana. Stvar je i više nego jasna, minimalno 30 dana ugostiteljski su objekti zatvoreni što znači da nema prihoda, a s prihodima nema niti plaća. Kod onih koji su na određeno vrijeme, ugovori im se vjerojatno neće produžavati što također znači odlazak na burzu, no sve ovisi o poslodavcu.

Kod mnogih su i dogovori da se vrate na posao, kad posao krene…

Ravnateljica karlovačkog Zavoda za zapošljavanje Ivana Mehle potvrđuje nam da imaju priljev nezaposlenih iz sektora ugostiteljstva, turizma i trgovine, no točne podatke o onima koji su završili na burzi imat će na kraju mjeseca. – Za sad imamo tridesetak ljudi iz ova tri sektora.

Također, kaže da mnogi čekaju Vladine mjere za pomoć o kojima će se konkretnije znati sljedeći tjedan.

Ista je situacija u svim hrvatskim gradovima, a prvi otkazi počeli su u Zagrebu. Ništa bolje nije niti na moru odakle se mnogi vraćaju već sad. Tamo su se uputili da odrade sezonu, no upitno je što će od svega biti.

A kad se ugostiteljski objekti poput kafića, restorana, pizzeria i slično  ponovno otvore, upitno je koliko će im trebati da se “dobiju” i vrate u normalno poslovanje s obzirom da su pred nama, kako je rekao i premijer, teški dani, tjedni i mjeseci.

I dok je potražnja za ugostiteljskim djelatnicima, konobarima, kuharima do prije mjesec dana bila enormna, proljeće 2020. godine donijelo je totalni preokret na tržištu.

 

Pročitajte i ovo

NEMA VODE

Cisterna na Jamadolu: Zbog novog puknuća dio ulica bez vode. Nema je ni Velika Jelsa i sva naselja prema Draganiću