Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija VAŠA PRIČA Podijeli

I karlovačkim poduzetnicima stigle uplatnice za upis u eRegistar: Ne nasjedajte i ne plaćajte

Uplatnice stigle i nekim karlovačkim tvrtkama i obrtima. “Zar nitko ne može stati na kraj tvrtkama koji šalju te uplatnice”

Uplatnice za upis u neobavezni registar gospodarstvenika i dalje stižu na adrese poduzetnika. Da su stigle i do karlovačkog područja potvrdio je vlasnik jednog obrta iz Karlovca.

-Evo ovaj tjedan i ja sam dobio ovu famoznu uplatnicu. Pitam se lagano da li je naša država, politika i policija (USKOK) toliko korumpirana da ništa ne poduzima protiv takvih tvrtki. Mi obrtnici dovoljno plaćamo svakakve namete. Lako meni koji sam upoznat s ovim slučajem, a što s ljudima koji ne znaju da je ovo samo izvlačenje novca, a da ništa ne dobiju. A da bude bolje prošle godine su dolazile uplate na 300 kuna, a sada na 395 kn. Ljudi neka ne nasjedaju na ovo, upozorava ovaj poduzetnik.

A radi se o uplatnicama s popratnim dopisom koje šalje tvrtka iz Zagreba i u kojem poziva na uplatu 395 kuna u roku od 14 dana ili 790 kuna nakon isteka tog roka za upis u elektronički registar gospodarstvenika na www.eregistar.hr.

Dopis izgleda kao dopis službene institucije i svakoga tko ga uzme u ruku dovede u zabludu. Ipak, poduzetnici trebaju znati da uplatnice NE MORAJU platiti. To na koncu i piše na samom kraju dopisa.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

O AKTUALNOSTIMA

Grmoja u Karlovcu: Fokusirani smo na probleme u zdravstvu