Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac SVE ZA LJEPOTU Podijeli

I kozmetičari od danas u pogonu: “Jedva smo dočekali početak rada, kao i naši klijenti”

Kad je premijer rekao da se kozmetički saloni otvaraju 4. svibnja, telefonski pozivi nisu prestajali

Onog dana kad je premijer Plenković najavio da kozmetičari počinju s radom 4. svibnja, telefoni nisu prestajali zvoniti, svi su zvali i željeli se naručiti, a naše klijentice i klijenti jedva su dočekali početak rada. A rad je prema svim pravilima i s mogućim zaštitama, od dezinficijenata za ruke do maski i intenzivnog čišćenja.

Priča tako vlasnica karlovačkog Beauty salona Glory Glorija Butković koja je danas, poput brojnih kolega, otvorila ponovno svoj obrt.

Kozmetičari su spremno dočekali otvaranje, ali i pojačane mjere zaštite iako su, kako kaže Glorija, i prije radili pazeći na higijenu. Ona je za svoje klijente pripremila sve što treba – od dezinficijenata na ulazu u salon do maski i rukavica koje ona i njene djelatnice nose. U ovom salonu pregrade postoje od ranije tako da što se “barijera” tiče, problema nema, a Glorija i njene djelatnice pomno paze na svaki detalj, pojačano čiste, dezinficiraju i paze na klijente, provjetravaju prostor i sve je po PS-u.

– Ništa nam nije teško a i mi smo  kao i klijentice, jedva dočekale početak rada. Bilo je teško onaj dan kad su nam rekli da moramo zatvoriti, bile smo pomalo u šoku, da ne kažem u suzama, ali iskoristili smo ovo vrijeme na dobar način, kaže Glorija. Malo odmora, malo preinaka u salonu, osvježenja, a ono što je najvažnije – niti jedna djelatnica nije završila na burzi.

Glorija već 8 godina vodi svoj salon i s 27 godina jedna je od mlađih karlovačkih obrtnica. Sredstva koje je država dala za očuvanje radnih mjesta je iskoristila i kaže kako je to dobar potez Vlade, a sad je na njima da zapnu i rade čim više. A posla će biti i to sigurno. U ovom salonu neprestano primaju pozive, a najviše se traže depilacija, čišćenje lica te maderoterapija jer je vrijeme u karanteni, izolaciji odnosno vrijeme dok su saloni ljepote bili zatvoreni, mnogima donijelo koju dlaku više, celulit ili miteser. A kako se život vraća u normalu, tako se u normalu moraju vratiti i tretmani ljepote koji pripadnicama ljepšeg spola puno znače.

Pročitajte i ovo

NEMA VODE

Cisterna na Jamadolu: Zbog novog puknuća dio ulica bez vode. Nema je ni Velika Jelsa i sva naselja prema Draganiću