Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija ŠKOLSKA SHEMA Podijeli

I ove školske godine besplatni obroci voća i mlijeka u gotovo svim županijskim školama

U projektu ne sudjeluju karlovački i ogulinski učenički domovi, ogulinska Gimnazija, Srednja škola Slunj, Glazbena škola Karlovac i karlovački MIOŠ

Gotovo sve osnovne i srednje škole kojima je osnivač Karlovačka županija i ove će školske godine svojim će učenicima omogućiti dodatnu konzumaciju voća, mlijeka i mliječnih proizvoda.

U takozvanu Školsku shemu uključeno je 18 osnovnih, 9 srednjih škola i jedan učenički dom.

-U okviru tog projekta svi učenici jednom tjedno dobivaju voće koje su škole odabrale. Novost je da osim razredne nastave osnovnih škola sada i učenici predmetne nastave dobivaju mlijeko, rekla je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar na današnjoj pressici u Prirodoslovnoj školi.

No, nisu sve škole zainteresirane za Školsku shemu i besplatno dodatno voće. U projektu ne sudjeluju karlovački i ogulinski učenički domovi, ogulinska Gimnazija, Srednja škola Slunj, Glazbena škola Karlovac i karlovački MIOŠ.

-S obzirom da imamo 375 učenika, a po broju učenika se naručuje količina koji su kod nas dva dana u tjednu na praksi, onda je to organizacijski dosta teško. Uz to sada smo i na dvije lokacije. Imalo smo zapravo i problema sa voćem koje nam je ostajalo, bilo ga je teško čuvati i imali smo problema s refundacijom troškova. Zadnja nam se ta godina zamjerila i sad već dvije godine pauziramo, ali nagodinu ćemo sigurno ući jer podržavamo tu zdravu prehranu, pojasnila je ravnateljica MIOŠ-a Snježana Erdeljac.

Voće i mlijeko po Školskoj shemi nabavlja se od lokalnih OPG-ova, no onih iz Karlovačke županije zainteresiranih za ovakav plasman svoje robe ima malo, tek dva. Zato zamjenica županice Hajsan Dolinar poziva sve zainteresirane da se jave, a ako nemaju dovoljne količine da ih osiguraju udruživanjem s drugim malim proizvođačima.

Pročitajte i ovo

ŽRTVE TOTALITARIZMA

Međuvođe se sjećaju žrtava partizanskog terora: Ljeti 1945. ubijeni hrvatski vojnici i civili dovezeni iz logora na Dubovcu