Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac POSLOVANJE Podijeli

Inkasator pouzdan i poželjan partner; 2017. godinu pozitivno privodi kraju

U 2018. više energetske obnove i novih aplikacija – za obračun otpada i očitanje vodomjera

Karlovački Inkasator će i ovu godinu pozitivno završiti. Rekao je to na posljednjoj ovogodišnjoj press konferenciji direktor Nikola Rogoz.

– Tvrtka će završiti pozitivno 2017. godinu izvršivši sve svoje obveze i prema dobavljačima i ugovornim korisnicima i prema zaposlenicima.

Godinu na izmaku obilježilo je i nekoliko nagrada. Posljednja je međunarodno priznati certifikat bonitetne izvrsnosti A+ razreda kojeg ima 5 posto tvrtki.

– Koji govori da je Inkasator siguran, ugledan i poželjan partner.

Iako je bilo manje energetske obnove na zgradama kojima Inkasator upravlja, svejedno se puno radilo. U prvih devet mjeseci pet posto više nego lani.

– Najveći porast radova bilježimo na krovopokrivačkim radovima gdje je uloženo 200 posto više nego 2016. godine. U građevinskim radovima na energetskoj obnovi 16 posto više i na projektnoj dokumentaciji za energetsku obnovu 12 posto više.

Rezultat će na razini 12 mjeseci biti još bolji, ističe direktor.

Manje se ulagalo u kalorimetre i razdjelnike jer većina Inkasatorovih zgrada to su već ranije odradile. U drugoj polovici godine na višestambenim zgradama kreditima je realizirano projekata za više od 2 milijuna kuna. Iduće godine Inkasator će pokušati osigurati kreditne linije s još nižim kamatama kako bi mogli krenuti u projekte energetske obnove.

Prvi puta broj ovrha ispod 2000

Karlovčane i dalje krasi epitet najboljih platiša u državi.

– Sa tako urednom naplatom zapravo drže komunalni sustav grada Karlovca, hvali Rogoz građane.

Čak i s ovrhama u Inkasatoru ima sve manje problema. Još postoje ljudi koji ne mogu redovito podmirivati svoje obveze, ali taj broj je značajno manji nego prije pet godina.

– Jer smo prvi puta pali ispod brojke dvije tisuće ovrha za ukupan iznos ovrha manji od šest milijuna kuna. Podsjetit ću da je prije pet godina broj ovrha bio veći od pet tisuća za gotovo devet milijuna kuna.

Pred Inkasatorom je novi investicijski ciklus na zgradama – energetska obnova i ugradnja vodomjera. Zbog energetske obnove mijenja se sistematizacija kako bi se zaposlilo jednog inženjera građevinske tvrtke. A zbog vodomjera te novog obračuna odvoza otpada uvest će nove aplikacije kako bi građanima omogućili da sami kontroliraju i prijavljuju svoju potrošnju.

Pročitajte i ovo

ZAHLADILO JE

Gradska toplana počela grijati Karlovčane