Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac OSTAVITE IH NA MIRU Podijeli

Inspekcije ulaze u karlovačke škole, nadziru drže li se klinci mjera i distance. U Gradu tvrde: To mi “s vrata”

Roditelji kažu da se djecu staru 8 i 9 godina ispituje druže li se zajedno?

Pritužbe nekolicine roditelja čija djeca pohađaju karlovačke osnovne škole pristigle su ovih dana na račun covid redara karlovačkog stožera. Svima je zajednički nazivnik da ” dolaze u škole, ispituju mališane jesu li na distanci i druže li se zajedno”. Navode da čak ulaze u učionice, a dio njih spominje i da su djeca uplašena. 

Tako među ostalim, skupina roditelja kaže da su djeca uplašena jer im je rečeno da će i oni i učiteljice dobiti kazne. Opisuju da je riječ o klincima iz drugih i trećih razreda, dakle, djeci staroj 8 do 9 godina koja uopće ne mogu u potpunosti shvatiti sve mjere novog poretka.  Jedna majka navodi kako joj je kći uplašena, druga kaže da se od djece zahtijeva previše, a dio roditelja, iako im to nije po volji, šuti od straha.

No, strah je loša stvar pa zato ovu temu treba istražiti i provjeriti plaše li doista “covid redari” djecu koja još ne znaju ni tablicu množenja, a kamoli što znači distanca. Razmišlja li itko o posljedicama i stresu za tu djecu, teško je za reći.

U Gradu Karlovcu odgovaraju da njihov stožer i povjerenici civilne zaštite nadzire razne lokacije, pa i škole, a u njima imaju  tzv. “specifičan nadzor”. To znači da je nadzor isključivo u pratnji odgovorne osobe, na način da se u razrede ne ulazi, pogotovo ne u vrtiće, nego se nadzor vrši ” s vrata”, opisuju. Pogotovo se ne ulazi u kontakt i komunikaciju s djecom, ističu u Gradu.

No, ove tvrdnje u suprotnosti su s onim što tvrde roditelji kojima su djeca ispričala da stričeki ulaze u razrede i da su nepristojni jer ne kucaju?!

U Gradu čiji stožer radi ovakav nadzor dalje nam objašnjavaju da imaju proaktivan pristup, a ne represivan i da dosad nisu primili primjedbe. Tvrde i  da su na usluzi svim građanima kako bi ih poticali na to da se drže epidemioloških mjera.

Pročitajte i ovo

SAMO MODERNO

Čistoća postavlja sunčanu elektranu na svojoj radionici, sami izdvojili novac za investiciju