Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac ZA SRETNIJU STAROST Podijeli

Integrirani centar za starije u Karlovcu: Sve na jednom mjestu za građane treće životne dobi

Osnovat će se kroz par mjeseci u prostoru Doma Sv. Antun u Karlovcu prvo s informacijama, a onda sa svim potrebnim uslugama

Integrirani centar za starije osobe uskoro bi trebao zaživjeti u Karlovcu u sklopu Doma Sv. Antun.

Nakon ankete među 219 Karlovčana starijih od 65 godina pokazalo se da su fizioterapeutske vježbe, dobra zdravstvena usluga, prijevoz unutar Karlovca i mogućnost druženja, ono što im najviše treba. Iako im je kroz različite umirovljeničke organizacije to i omogućeno, ideja je da se sada sve te usluge i aktivnosti objedine na jednom mjestu.

-Osnovni cilj da se kroz sve te aktivnosti što dulje starije osobe zadrže u svojoj primarnoj obitelji, a da se kroz izvaninstitucionalnu podršku i programe upotpuni i unaprijedi kvaliteta njihovog života, pojasnila je dogradonačelnica Andreja Navijalić.

Projekt je usporio zbog koronavirusa, ali bi kroz koji mjesec trebao početi s radom

Centar za starije trebao bi početi s radom vrlo brzo u prostoru Doma umirovljenika, a u njemu će za početak biti zaposlen koordinator.

-Koji će dalje raditi na umrežavanju svih aktivnosti koje se provode na području grada Karlovca kako bi na jednom mjestu umirovljenici mogli dobiti sve informacije. To je startna pozicija, a nakon toga, na temelju analize koja je napravljena, širiti paletu socijalnih usluga i olakšavati i unapređivati kvalitetu života naših umirovljenika,  rekla je Navijalić. Pojasnila je kako je Grad spreman osigurati novac za plaću koordinatora, Dom će ustupiti prostor, a za nadogradnju usluga novac će se pokušati osigurati i kroz projekte.

Prema posljednjem popisu stanovništva, u Karlovcu je 11.360 stanovnika starijih od 65 godina, a njih 9.282 žive u gradskim naseljima. Na području grada je više od 50 % odnosno 5.822 samačkih kućanstava.

Pročitajte i ovo

BRZA ŠKOLA

Grad žurno o “Dragojli”: Na vrijeme ćemo donijeti odluku o modelu nastave