Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac URBANIZACIJA Podijeli

Investicija na Strmačkom dolu se već pokazala opravdanom

Strmači dol je dobio kompletno novu komunalnu infrastrukturu

– Imali smo dovoljne količine kiša, u nekoliko navrata obilne padaline na području grada Karlovca i pokazalo se da cjelokupni sustav odlično funkcionira što znači da je ova investicija vrlo opravdana.

Kaže to dogradonačelnik Ivan Mrzljak nakon što je s gradonačelnikom i direktorima Hrvatskih voda i Vodovoda i kanalizacije obišao završetak radova na Strmačkom dolu.

Na Strmački dol stiglo 21. stoljeće

Za šezdesetak korisnika u Strmačkom dolu izgradnja sustava oborinske odvodnje znači da više neće biti bujičnih voda niti odrona zemlje. Kroz brdoviti dio naselja se proteže kanal kojim se vode odvode u kanalizaciju.

– Na Strmačkom dolu je to bio veliki zahvat ukupne vrijednosti 8 milijuna i 900 tisuća kuna. Od tog iznosa tvrtka Vodovod i kanalizacija je sudjelovala sa 6,4 milijuna kuna, a razliku su isfinancirali Hrvatske vode zajedno s Gradom Karlovcem. Riješena je ukupna komunalna infrastruktura, oborinska odvodnja – oborinske vode su kanalizirane u zajednički kanal i odvedene u rijeku Kupu.

Osim toga riješeno je i pitanje sanitarne odvodnje.

– Svaka kuća je dobila svoje revizijsko okno na koje će se moći priključiti, a isto tako je rekonstruirana vodoopskrbna mreža. Svaka je kuća dobila priključak za nju. Tako smo povećali kvalitetu življenja i urbanizirali Strmački dol.

Pročitajte i ovo

SDP KARLOVAC

“Gradonačelnik i njegovi podređeni su uspjeli svojom nesposobnošću upropastiti cijelo jedno polugodište. Čestitke!”