Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Život LOPTICA ŽIVOTA Podijeli

Istvan Jonyer prije 48 godina pobijedio je Tovu Stipančića u finalu svjetskog prvenstva. Danas je u njegovom gradu otvorio turnir s nadom dugoreškog stolnog tenisa

Devetogodišnja Petra Lipovšćak otvorila je Kup Duge Rese s legendom svjetskog tenisa

Nakon dvogodišnje stanke ovog vikenda u Dugoj Resi održava se 4. Kup Grada Duge Rese u organizaciji Stolnoteniskog kluba Duga Resa.

Sudjeluju 52 igrača iz 5 zemalja, a igra se po dobnim skupinama do 39, 49, 59, 69 i iznad 70 godina.

Osim natjecatelja i ove godine stigli su počasni gosti Istvan Jonyer, Edo Vecko, Zoran Primorac, Zlatko Čordaš i Ratomir Rot, a upravo Jonyer ima sjajnu poveznicu s Dugom Resom i Tovom Stipančićem.

Sudionici su stigli iz Ukrajine, Njemačke, Srbije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske

On je naime, sad već davne 1975. godine bio svjetski prvak u stolnom tenisu. Titulu je osvojio u Indiji, u Rajskom vrtu “Netaji”, na za tu priliku sagrađenom stadionu za 12 tisuća gledatelja. U finalu je “sreo” našeg Tovu.

Bilo je to finale u kojem je Stipančić protiv Mađara vodio s 2:0. Upućeni u tadašnju povijest tvrde da se već pri tom rezultatu otvorio i šampanjac u Tovinoj ekipi, no uporni Mađar uspio je preokrenuti rezultat i na kraju postao prvak svijeta.

Danas je Istvan stigao u Dugu Resu, u Tovin rodni grad, u svojoj 72. godini, a Tova je, nažalost,  pokojni već 31 godinu. Sudbina je tako htjela, baš kao što je Mađara danas dovela u Tovin grad u kojem je, s novom dugoreškom stolnoteniskom nadom, 9-godišnjom Petrom Lipovšćak otvorio turnir.

 

Pročitajte i ovo

SAJAM

Božićni obrtnički sajam i ove godine u sklopu Adventa: “Seli” se na otvoreno uz reviju ceha frizera, božićne ukrase, rukotvorine i foto kutak