Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Crna kronika DANAK U KUPI Podijeli

Iz Kupe kod Ladešić Drage Slovenci danas izvukli tijelo migranta

Utopljenik je jedan od brojnih migranata koji iz Bosne preko dijelova Karlovačke županije traže put do Slovenije

Iz rijeke Kupe na području Ladešić Drage izvučeno je danas tijelo utopljenika, migranta, a izvukli su ga Slovenci, doznaje Radio Mrežnica.

Novi je to slučaj iz crne kronike vezan za migrantski val koji, sad je i više nego jasno i pticama na grani, ide preko Karlovačke županije i njenih rijeka, te graničnih područja najprije uz BiH, a potom i uz Sloveniju, a i nastavak nesreća migranata u potrazi za srećom na zapadu.

Tijelo migranta izvukli su Slovenci, točnije njihova policija i vatrogasci. Riječ je o muškarcu koji se utopio prilikom pokušaja prelaska rijeke Kupe i dolaska do schengenske granice. Bio je dio grupe koja je prošla i našim dijelom županije, a članovi grupe, pretpostavlja se, koristili su ukradene čamce za prelazak rijeke, što je sve češća pojava.

Ovo je treći slučaj pronalaska tijela utopljenih migranta u rijeci Kupi, barem onih koji su došli do javnosti. Prvi utopljenik pronađen je na istom mjestu krajem siječnja, drugi početkom veljače, a tada je s njim nestalo i tijelo još jednog migranta koje nikad nije pronađeno. Danas pronađeno tijelo migranta još nije identificirano, pa će vjerojatno i ono, kao i ono iz siječnja, biti pokopano kao NN osoba.

Radio Mrežnica prva je od medija koja je upozorila da je područje Karlovačke županije nova trasa migrantskog vala, da su migranti noću doista na svim lokalnim cestama i putevima, a o tome je za naš radio govorila i predsjednica države Grabar Kitarović.

Podsjetimo i na  noćašnju nesreću trojice migranata stradala u bijegu pred policijom u mjestu Keići na području Generalskog Stola.

Pročitajte i ovo

LJUBAZNOST U PROMETU

Policija u Karlovcu danas kontrolira propuštate li pješake: Pokažite im rukom, a oni neka kimnu glavom