Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Crna kronika SPAS U KUPI Podijeli

Iz Kupe su danas spašeni Afganistanci, među njima i majka i dijete, svi zatražili azil u Hrvatskoj

U akciji su sudjelovali pripadnici ATJ Lučko

Među migrantima koji su danas spašeni iz rijeke Kupe, nedaleko od granice sa Slovenijom na području Vukove Gorice, bili su i majka te dijete.

Karlovačka policijska uprava priopćila je danas poslijepodne što su radili, a na vijest našeg radija o jutrošnjoj akciji podsjećamo ovdje.

Migrante su “snimili” policajci ATJ Lučko i to u trenutku kad su oni pokušavali prijeći državnu granicu u smjeru Slovenije. U ovoj grupi bilo je sedmero ljudi –  muškaraca, žena te djece.

Kako je dalje priopćila policija, nakon što su u rijeci uočili više osoba uvidjelo se da im prijeti opasnost od utapanja, a jedna je osoba bila i životno ugrožena. Dvojica naših policajaca skočili su u rijeku i izvukli ih na obalu.

Svima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja, dok su tri osobe zbrinute u zdravstvenoj ustanovi otkud su u međuvremenu otpušteni.

Policijska uprava karlovačka provodi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ulaska i boravka osoba u Republici Hrvatskoj dok je dosadašnjim radom utvrđeno da se radi o sedmorici državljana Afganistana koji su izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.

FOTO : MUP

Pročitajte i ovo

SLIJETANJE

Strani motociklist sletio u provaliju između Potoka Tounjskog i Dubrava