Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Županija STOŽER APELIRA Podijeli

Izdavanje propusnica svesti na minimalnu mjeru! Radnici, prijavite poslodavce koji se ne pridržavaju mjera zaštite

Stožer zaprimio desetak prijavi radnika

Izdavanje propusnica se ne bi trebalo zlouporabiti, apeliramo na poslodavce i građane da ih svedu na najmanju moguću mjeru – na samo najnužnije, rekao je zamjenik načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Goran Franković.

Posebno se to odnosi na tvrtke koje propusnice trebaju izdavati samo onim radnicima koji su u poslovnom procesu, ne svima, a poštuje li se ta mjera bit će strogo kontrolirano.

Lokalni Stožeri civilne zaštite (u gradovima i općinama) zaduženi su za izdavanje propusnica onima koji nešto nužno moraju obaviti izvan mjesta svog prebivališta (osim odlaska na posao, za to propusnice daju poslodavci), ali kako se ne bi stvarali redovi ispred tih stižera tijekom današnjega dana omogućit će se slanje zahtjeva i dobivanje propusnica elektroničkom poštom.

Zbog brojnih pritužbi radnika velikih tvrtki da se njihovi poslodavci ne pridržavaju ograničavanja broja radnika u smjenama, osiguravanja dozvoljenog razmaka te pojačane higijene Franković je rekao da su već u Stožeru zaprimili desetak prijava.

– U provjeru su upućeni nadležne službe i inspekcije te se utvrđivalo propuste i davalo upute kako ih ispraviti, rekao je i pozvao sve one koji vide kršenje spomenutih uputa da to slobodno prijave Stožeru telefonom ili mailom ili na 112.

No, činjenica je da se radnici u strahu za posao u većini slučajeva za pomoć obraćaju medijima, a ne nadležnim službama.

Pročitajte i ovo

POČELA PODJELA

Turistička kartica Karlovačke županije nudi informacije i popuste. Dijelit će se već na Lučkom