Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Život NAJAVA Podijeli

Izgradnja nogostupa u Zagrebačkoj ulici na D1 u Karlovcu počinje 2021.

Zahvat je duljine 3,5 kilometra, predviđen je nogostup širok dva metra, uređenje rasvjete, odvodnje i 6 autobusnih stajališta

Za dio Zagrebačke ulice u Karlovcu, poznatije Stare karlovačke ulice, koji još uvijek nema nogostup, ishođena je građevinska dozvola.

Radi se o ulici na državnoj cesti D1 kojom se spaja Općina Draganić i Karlovac, a čiji stanovnici već deseteljićma traže izgradnju nogostupa.

-Ishođene su građevinske dozvole i za samu rekonstrukciju, zajedno s izgradnjom nogostupa i za svu infrastrukturu koja uz samu cestu ide. Posebno to su javna rasvjeta, cestovna odvodnja i sva ostala infrastrukturu koja ovuda prolazi, povrdila je na aktualcu Županijske skupštin županica Martina Furdek Hajdin.

Najavljeno je, kaže, da bi već u prvom kvartalu iduće godine, ova investicija započela.

-Ako to tako bude i u tijeku provedene javne nabave ne bude žalbi, moguće je za očekivati da bi u 2021. godini moglo doći i do početka radova, rekla je Furdek Hajdin.

Sam zahvat je duljine 3,5 kilometra, predviđen je nogostup širok dva metra. Uredit će se četiri postojeća autobusna stajališta i izgraditi dva nova.

Foto: Zagrebačka ulica/Arhiva RM

Pročitajte i ovo

STVARAJU

Mladi karlovački filmaši u Gunji i Njemačkoj