Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Karlovac POTPISAN UGOVOR Podijeli

Izgradnja Vrtića Grabrik može početi, do iduće jeseni 200 mališana u novoj zgradi

Gradonačelnik Mandić uvjeren da 2019. neće biti neupisane djece

Izgradnja vrtića Grabrik počinje sutra. Gradonačelnik Damir Mandić danas je potpisao ugovor o gradnji s tvrtkom AB Gradnja. Vrtić bi trebao biti završen do iduće pedagoške godine tj. 1. rujna 2019.

– Sretna sam što je danas zadnji dan i što će sutra odnosno u narednim danima započeti radovi, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Karlovac Marina Gojak.

Na 3216 kvadrata niknut će potpuno novi prizemni objekt, ovoga puta neće biti montažni poput staroga koji će biti srušen.

– Bit će monolitna gradnja, atmiranobetonska konstrukcija, armiranobetonski temelji, zidani zidovi, vertikalni serklaži i armiranobetonski stupovi te armiranobetonska ploča, stručno je objasnila direktorica AB Gradnje Marija Janžetić.

Grad Karlovac je u zadnjih pet godina u gradnju i rekonstrukciju vrtića uložio skoro 60 milijuna kuna. Sačuvalo je to Karlovac od demografskog sloma, istaknuo je gradonačelnik Mandić. Ovaj vrtić u Grabriku ne može se financirati sredstvima EU-a jer je u urbanoj sredini pa je potrebnih skoro 24 milijuna kuna osigurao Grad.

Za 11 mjeseci u novi vrtić Grabrik ući će oko 200 mališana. A s obzirom da se planira izgradnja vrtića u Mahičnom te obnova vrtića Banija i Dubovac, Mandić je optimistično ustvrdio – iduće jeseni sva će djeca biti upisana.

– U ovom trenutku imamo situaciju da smo upravo zbog obnove svih ovih vrtića bili limitirani prostorom, ali sam uvjeren da ćemo sljedeće godine doći u situaciju da u vrtiće smjestimo svu djecu koja su se prijavila bez obzira jesu li roditelji zaposleni ili ne, dodao je Mandić.

Pročitajte i ovo

UTORAK

4 pozitivne žene danas u županiji