Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Život VELIKA POBOŽNOST Podijeli

Jacques Houdek svjedočio vjeru u Nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu: Puštam Bogu da me vodi

Jacques je pristao skladati pjesmu sv. Josipu, a stavio se i na raspolaganje članovim zbora mladih „Agape“

Na 20. srijedu Velike pobožnosti sv. Josipu, u Nacionalnom svetištu u Karlovcu vjeru je svjedočio hrvatski pjevač Jacques Houdek.

– Puštam Njemu da me vodi i svakim danom sve više shvaćam da baš i nisam tako pametan kao što sam mislio s dvadeset ili trideset pet godina. Sada, na pragu četrdesete, vidim koliko ne znam i koliko nisam ja taj koji kroji. Zapravo puštam Njemu, Bogu, da me vodi. Ja se, pak, trudim maksimalnom predanošću i velikom ljubavlju i velikim poštenjem prema sebi i prema ljudima koji me prate razvijati svoj talent, odnosno svoju glazbu. Mislim da u toj predanosti leži velik dio vjere. Kad radiš ono na što si pozvan, tu te i Bog najviše nagrađuje, ali i oprašta svaku grešku, rekao je Houdek nakon misnog slavlja kojeg je predvodio fra Jure Šarčević, provincijal Hrvatske kapucinske provincije svetog Leopolda Bogdana Mandića.

Jacques je pristao skladati pjesmu sv. Josipu, a stavio se i na raspolaganje članovim zbora mladih „Agape“.  – Volio bih vam otkriti neke stvari i neke tajne koje sam u svom dvadesetogodišnjem iskustvu prikupio, biti ćete još bolji. Stavljam se na raspolaganje, rekao je.

Poruke sv. Josipa: pouzdanje u Boga, šutnja i dosljednost

Fra Jure je pak istaknuo dvije važne poruke sv. Josipa. Prva je veliko pouzdanje u Boga i Božju providnost u kušnjama i nejasnoćama. Druga je dosljednost.

– Mi živimo u svijetu koji, barem u nekim dijelovima, okreće leđa Bogu; koji živi kao da Boga nema; štoviše, sam se stavlja na mjesto Boga, i tako živi u velikoj iluziji svemoći, a zapravo je jako nemoćan. To je bilo jako vidljivo ovih dana kad je cijeli svijet ostao nemoćan pred sićušnim nevidljivim zaraznim virusom. Upravo u takvom svijetu mi smo kršćani pozvani biti dosljedni i donositi radosnu vijest Isusa Krista, čak i pod cijenu mučeništva, kaže fra Jure.

Naglasio je kako je u ovom vremenu inflacije riječi i govora, u vremenu kad svi govore, a nitko ne sluša, Josipova poruka šutnje itekako aktualna.

– Kad ovih dana, uoči izbora, promatramo javnu scenu našega društva i natjecanje lidera političkih stranaka, koji s toliko lakoće govore loše jedni o drugima, i baš svi misle da su oni najbolji, da je njihov program najbolji, Josipova poruka šutnje i slušanja drugoga, posebno slušanja Boga, potrebnija je nego ikad. Ta Josipova poruka, upravo iz ovog Nacionalnog svetišta svetog Josipa, zaštitnika Hrvatske domovine i našeg naroda neka bude poticaj i poziv svim nama da prije svega slušamo Božji glas, njegovu Riječ, a onda i jedni druge.

Pročitajte i ovo

ZEMLJA RADI

Tlo u Turskoj trest će se još jako dugo: Jedan kontinent “gura” drugog, ali da nema potresa, nestali bismo