Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Hrvatska LUDO VRIJEME Podijeli

Jak vjetar nosi sve pred sobom, tradicionalno u dijelovima Karlovačke županije “odnio” i struju

Struja nestane pa dođe

Jak vjetar vlada Hrvatskom, a DHMZ je izdao niz upozorenja i to za gotovo cijelu kontinentalnu Hrvatsku, ali i priobalje.

Vjetar je već nanio štete, a i na području Karlovačke županije puno je dijelova bez struje. Tradicionalno, područje Bosiljeva, ali i opet dijelovi dugoreškog prstena. 

 

Grad Zagreb i Zagrebačka županija
Zbog jakog vjetra Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je tijekom prijepodnevnih sati više dojava građana da je na području Grada Zagreba došlo do pada stabala i grana na prometnice i parkirana vozila, padanja dijelova fasade sa zgrada, oštećenja limova na krovovima, semafora i telefonskih stupova. U Zagrebu je jedna osoba ozlijeđena te je Županijski centar 112 Zagreb na mjesto događaja odmah uputio hitnu medicinsku pomoć. Na području Zagrebačke županije zaprimljeno je nekoliko dojava kako je na području Prilipja, Pleševice i Zaprešića uslijed jakog vjetra došlo do prekida opskrbe električnom energijom. Obaviještene su sve nadležne službe.

Osječko-baranjska županija
Županijski centar 112 Osijek je zaprimio tijekom prijepodnevnih sati više od 100 poziva vezanih uz posljedice jakog vjetra koji je na mahove iznosio preko 90 km/h. Uslijed jakog vjetra na području cijele županije došlo je do pada stabala na prometnice, osobna vozila, pješačke staze, električnu i telefonsku infrastrukturu, podizanja krovova i ploča krovišta te reklamnih panela. Došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom na području Đakova, Našica i Belog Manastira. Obaviještene su sve nadležne službe.

Brodsko-posavska županija
Županijski centar 112 Slavonski Brod zaprimio je više dojava o prekidu u opskrbi električnom energijom na području Kopanice, Novog Varoša, Okučana i Gređana. Obaviještene su sve nadležne službe.

Vukovarsko-srijemska županija
Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je danas do 13 sati 16 dojava vezanih uz posljedice jakog vjetra te o svima obavijestio nadležne službe.

Virovitičko-podravska županija
Županijski centar 112 Virovitica zaprimio je danas 30-ak dojava vezanih uz posljedice jakog vjetra te o svima obavijestio nadležne službe.

Varaždinska županija
Županijski centar 112 Varaždin zaprimio je danas 20-ak dojava vezanih uz posljedice jakog vjetra te o svima obavijestio nadležne službe.

Bjelovarsko-bilogorska županija
Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je preko 80 poziva vezanih uz dojave o srušenim stablima i stupovima ulične rasvjete te o svima obavijestio nadležne službe.

Krapinsko-zagorska županija
Županijski centar 112 Krapina zaprimio je 40-ak dojava da je zbog jakog vjetra došlo do oštećenja dalekovoda te su bez opskrbe električnom energijom Gornja Stubica, dio Zlatara i naselje Petruševec. Obaviještene su sve nadležne službe.

Koprivničko-križevačka županija
Županijski centar 112 Koprivnica zaprimio je 20-ak poziva o srušenim stablima te električnim i telekomunikacijskim stupovima. Obaviještene su sve nadležne službe.

Sve nadležne službe su na terenu te rade na sanaciji štete.

Pročitajte i ovo

USKORO

Za otvorenje Nikola Tesla Experience Centra snimat će promo-spot, sudjeluje i Ana Rucner