Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Županija ZA RAZVOJ Podijeli

Jarče Polje sljedeće bi godine trebalo dobiti sportsku dvoranu: Na 900 m2 rekreacija i sport za učenike, ali i sve mještane

Bit će dio Područne škole koju trenutno pohađa 57 učenika

Bude li sve u redu i kako je dogovoreno, Jarče Polje i tamošnja područna škola sljedeće godine trebali bi dobiti jednodijelnu sportsku dvoranu.

Danas su stavljeni potpisi na okvirni sporazum o radovima koje će izvoditi tvrtka Espera iz Srinjina kod Splita, a sve pod budnim okom Karlovačke županije te općine Netretić.

Jednodijelna sportska dvorana imat će površinu 900 m2, od čega 500-ak  “kvadrata” parketa, a uz nju bit će dograđene i dvije učionice. Ubuduće će školska zgrada i dvorana biti jedan kompleks, a vrijednost radova iznosi 6,9 milijuna kuna. Od toga će Karlovačka županija osigurati 4 milijuna kuna, a ostatak općina Netretić.

Ovom izgradnjom područna škola Jarče Polje prijeći će u jednosmjenski rad, pojasnio je ravnatelj škole Miodrag Popović. Školu trenutno pohađa 57 učenika, ali njihov broj raste pa je kuriozitet da je u ovoj područnoj školi zapravo više učenika nego u matičnoj – OŠ Netretić pod koju škola i potpada i koja ukupno broji 114 đaka.  Ipak će svi đaci iz Zagradci, Dubravci i Netretića u ovoj dvorani ubuduće također imati nastavu pa će ona u pravom smislu riječi biti za sve.

Zadovoljstvo projektom izgradnje sportske dvorane izrazio je i načelnik općine Netretić Marijan Peretić.  – Ovo je pokazatelj odlične suradnje općine i Karlovačke županije, a dvoranu će koristiti i učenici, ali i rekreativci te sportaši. Ovaj projekt je doista taj u kojeg se kvalitetno ulažu sredstva, kazao je Peretić. 

A upravo Karlovačka županija intenzivno radi na ovakvim projektima kojima se bori za bolju demografsku sliku u županiji, naglasila je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar. Niz je projekata ovakve vrste koje Karlovačka županija priprema, od izgradnje dvorane u Ozlju te Dugoj Resi za što je osigurano zasad milijun kuna, preko projekta dvorana u Lasinji i Cetingradu koji se planiraju.  

Sportska dvorana u srcu Paurije tako će postati mjesto sportskog i rekreativnog okupljanja članova ovdašnjih 1150 kućanstava i na taj način oplemeniti kvalitetu života stanovnika općine.

Pročitajte i ovo

BRIGA O STARIJIMA

Projekt “Zaželi – Spas u zadnji čas” omogućio je zapošljavanje 15 žena: Brinu o 97 starijih i nemoćnih osoba