Radio Mrežnica
NOVI PODNASLOV Podijeli

Javno savjetovanje o buci i ugostiteljskoj djelatnosti: Bučnije na točno određenim lokacijama, svirke na terasama kafića, kampiranje izvan kampova

kjhfgkuzfuzk

Manifestacije mogu trajati do 2 sata iza ponoći, iznimno na ŠRC-u do 3 sata, uključite se u savjetovanje

Kako bi se ujednačila praksa i izbjegli problemi kakvih je bilo u prošlosti s organiziranjem događanja na javnim površinama u vrijeme karlovačkih manifestacija, Grad Karlovac je u fazi donošenja dviju odluka – o buci i ugostiteljskoj djelatnosti.

Započelo je javno savjetovanje, a gradska pročelnica Daniela Peris pozvala je sve zainteresirane da se uključe.

-S intencijom da se postave jasna i jednaka pravila za sve u sektoru turizma, odnosno kada se govori i o buci i o manifestacijama i o ugostiteljskoj djelatnosti.

U prijedlogu odluke o buci točno su određene lokacije na kojima se na otvorenom smije održavati manifestacije i javni skupovi koje organizira Grad Karlovac, gradske tvrtke i Turistička zajednica, a na kojima je dozvoljena veća razina buke.

Manifestacije mogu trajati do 2 sata iza ponoći, iznimno na ŠRC-u do 3 sata. Svi ostali organizatori maifestacija za prekoračenje buke moraju podnijeti zahtjev Gradu.

-Odluku o odobrenju donosi sukladno Zakonu o zaštiti od buke, Gradsko vijeće Grada Karlovca.

Usko povezana s Odlukom o buci je i Odluka o ugostiteljskoj djelatnosti na području Grada Karlovca. Jedna od novih odredbi je dozvola kampiranja izvan kampova.

-I to za vrijeme sportskih, kulturnih, turističkih manifestacija na javnim i privatnim površinama dozvoljava se kampiranje izvan kampova uz poštivanje uvjeta koji su navedeni u odluci.

Omogućava se postavljanje pokretnih ugostiteljskih objekata na javnim i privatnim površinama, a dok traju gradske manifestacije dozvoljavaju se i svirke na terasama ugostiteljskih objekata. To su ujedno i najznačajnije promjene. Za obje odluke javno savjetovanje traje do 18. veljače, a uključiti se možete na www.karlovac.hr.

Portal Radio-Mrežnica unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više na Prihvati Čitaj više