Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija POLAKO I SIGURNO Podijeli

Javnu raspravu o rješenju vodnog vala s Lešća planiraju krajem ožujka

U rujnu je najavljeno da će biti do kraja godine

Iako je na sjednici županijske skupštine ove jeseni najavljeno da će do kraja godine u javnoj raspravi biti dokument o rješenju HE Lešće, javna rasprava planira se krajem ožujka.

Podsjetimo na tekst ovdje.

Odgovorili su tako iz Karlovačke županije na naš upit o terminu održavanja rasprave koja bi pred javnost trebala donijeti rješenje problema s vodnim valom u Lešću.

Kažu da je za Hrvatske vode koji su naručitelj, izrađeno idejno rješenje “Višenamjenski objekti za poboljšanje vodnog režima uslijed rada HE Lešće na rijeci Donjoj Dobri nizvodno od HE Lešće”.
Dodaju i da je u tijeku izrada nacrta izmjena i dopuna prostornog plana Karlovačke županije za koji se provodi postupak strateške procjene utjecaja na okoliš.

-Idejno rješenje koje spominjete, korišteno je kao podloga za izradu Nacrta Plana te prateće Strateške studije o utjecaju na okoliš. Sve varijante za HE Lešće razmatrat će se u daljnjem postupku izrade i donošenja Izmjena i dopuna Prostornog plana Karlovačke županije, koje uz provedbu svih zakonskih aktivnosti uključuje i mišljenja javnopravnih tijela te zainteresirane javnosti koji svojim primjedbama i prijedlozima sudjeluju u javnoj raspravi, odgovaraju iz Karlovačke županije.

O vremenu održavanja javne rasprave, početak koje se planira krajem ožujka, javnost će biti obaviještena na odgovarajući, zakonom propisan način, poručuju.

Pročitajte i ovo

DUGOREŠKE ULICE SU KRATKE

U Dugoj Resi uhvatili ponavljača: 28 tisuća kuna kazne i godina bez vozačke