Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Županija MIJENJAM SEBE-MIJENJAM DRUŠTVO Podijeli

Još 3 godine: Korak nastavlja s potporom žrtvama obiteljskog nasilja, nasilnicima, ali i maloljetnim delikventima

Kroz program će proći ukupno stotinjak korisnika – žrtve, nasilnici, ali i stručnjaci koji će se dodatno educirati za pomaganje maloljetnicima

Novim projektom “Mijenjam sebe – mijenjam društvo” Ženska grupa Karlovac i Centar za socijalnu skrb Karlovac Korak osigurali su nastavak svog uspješno provedenog trogodišnjeg programa psihosocijalnog savjetovanja “Promjena – korak do sigurnosti”.

Ovoga puta uz počinitelje obiteljskog nasilja te same žrtve, program će od iduće godine obuhvatiti i maloljetne delikvente, rečeno je na početnoj konferenciji.

-Na području Karlovačke županije postoji velika potreba za ovakvom vrstom usluge, a naš je cilj ovoj skupini korisnika omogućiti drugačiju perspektivu na budućnost koja za njih može imati nove i bolje prilike, rekla je psihologinja Mateja Bubaš.

Program traje do kraja svibnja 2023. i obuhvatit će pet do 10 počinitelja obiteljskog nasilja na savjetovanjima. Dvadeset do 30 žena i isto toliko djece dobit će podršku nakon izlaska iz Skloništa za žrtve obiteljskog nasilja, a 10 do 12 maloljetnika počinitelja kaznenih djela, bit će uključeno u rad Savjetovališta za mlade koje će tek biti osnovano. Bit će educirano i do 18 stručnjaka.

Sve više nasilja među starijim supružnicima

Ovi programi su nam jedini alati koje imamo u radu s počiniteljima nasilja u obitelji, ističe voditeljica programa i ravnateljica karlovačkog Centra za socijalnu skrb Mirjana Pogačić. A posla ima puno.

-U ovoj godini smo imali 41 obitelj u kojima je bilo nasilja u obitelja gdje su bila prisutna djeca, ali imali smo i 49 prijava nasilja među odraslim osobama. To nije zanemarivo. Imamo sve više nasilja između starijih supružnika, između ljudi koji su punoljetni, koji imaju odraslu djecu ili slično. Tako da imamo dosta posla, naglasila je.

Program Financira Ministarstvo rada, obitelji i socijalne politike sa 170 tisuća kuna godišnje.

Pročitajte i ovo

IZVJEŠTAJ

14 novih pozitivnih u županiji: Karlovac, D.Resa, Netretić i Ozalj