Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Karlovac ZVJEZDANE KLUPE Podijeli

Još 41 klupa bit će obnovljena u karlovačkim parkovima

Na klupama se mijenjaju daske izrađene u Šumarskoj i drvodjeljskoj školi

Prave karlovačke klupe su u samom centru grada jer osim što su njihove daske izrađene u Šumarskoj i drvodjeljskoj školi one nose i znak Zvijezde.

Turistička zajednica zajedno sa spomenutom školom i Zelenilom i ove godine nastavlja obnavljati klupe. Lani, podsjetila je direktorica TZ-a Marina Burić njih 37 od Paviljona Katzler do Glazbenog paviljona dobilo je nove daske, a ove godine slijedi nastavak.

-Postavit ćemo daske na 41 klupu, na čak četiri lokacije. Zaokružit ćemo promenadu od paviljona do ulaza iz Tomislavove ulice, a klupe će biti obnovljene u Modrušanovom parku, parku kod spomenika Lopašiću i u parku kod spomenika Vjekoslavu Karasu. S obzirom da smo lani tamo postavili maketu, želimo da taj park sada dobije i nove klupe. Nakon arheoloških istraživanja kapele Svetog Križa, ako dobijemo dozvolu konzervatora, postavili bi i polukružnu klupu. Osim zamjene daski na klupama  postavit ćemo kao svake godine i cvijeće u košarice po užem dijelu grada.

Obnova klupa i postavljanje cvijeća ukupno je vrijedno 90.000 kuna i financira se iz programa “Zeleni cvijet” za čiju provedbu se iz gradskog proračuna izdvaja još od 2009. godine.

-Kroz njega želimo urediti naš grad da bude ugodan našim građanima, ali i posjetiteljima. Kroz taj program obnavljamo i održavamo zelenu i parkovnu infrastrukturu, uređujemo kupališta i provodimo druge aktivnosti na uređenju grada u suradnji s TZ grada Karlovca, rekla je resorna pročelnica Daniela Peris.

Pročitajte i ovo

NAPREDAK

Tehnička škola Karlovac u projektu vrijednom 32 milijuna, sinergija obrazovanja i struke