Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Život NAJNOVIJE U 12 SATI Podijeli

Još dvije osobe u županiji oboljele od korone. Ukupno ih je sada 6

U zadnja 24 sata nije bilo kršenja samoizolacije

Još dvije osobe oboljele su od koronavirusa u Karlovačkoj županiji što je sada ukupno šestero. Obznanjeno je to točno u podne u Ogulinu na pressici županijskog stožera civilne zaštite.

-U ovom trenutku broj oboljelih u Karlovačkoj županiji je šest, ukupan broj testiranih 52, obrađena su do sada 56 kontakta četverooboljele osobe iz Karlovca, stavljeni su u samoizolaciju. U samoizolaciji imamo oko 600 osoba i do sada, u zadnjih 24 sata po dojavi iz PU karlovačke nemamo  kršenja samoizolacije, rekao je načelnik Josip Ribar dodavši da brojka od 56 kontakata četverozaraženog nije konačna.

Nove dvije zaražene osobe kontakti su četverozaraženog karlovačkog liječnika. Još uvijek se čekaju rezultati za 11 uzoraka uzetih u Karlovačkoj županiji.

Ribar je danas zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima na dosadašnjem radu, ali ih zamolio da budu primjer drugima poput ravnatelja karlovačke bolnice koji je i član stožera civilne zaštite.

– Čisto da vam pokažemo primjer odgovornosti – danas je s nama na press konferenciji trebao biti jedan od rukovoditelja karlovačke Opće bolnice međutim, s obzirom da je ostvario sekundarni kontakt sa zaraženim medicinskim djelatnikom stavio se u samoizolaciju. Ova zamolba ide upravo iz tog razloga da se to isto ne dogodi ogulinskoj bolnici koja je u ovom trenutku pet puta izloženija od karlovačke Opće bolnice.

Naime, broj dnevnih pacijenata u karlovakoj bolnici pao je sa 2100 na 40, a u ogulinskoj sa 340 na oko 70. Zato je ravnatelj ogulinske bolnice Josip Zorko apelirao na građane da dodatno smanje dolaske na redovne preglede u bolnicu.

-Molim građane da ostaju kod kuće, da prihvate preporuke Stožera civilne zaštite i da slšaju preporuke medicinskog osoblja. U slučaju bilo kakvih nejasnoća mogu nas kontaktirati na broj telefona 091/2819-195. Na raspolaganju smo tijekom cijeloga dana.

FOTOGRAFIJA: Ogulinska bolnica, danas

Pročitajte i ovo

NE IDE IH

Dok se gradonačelnik Boljar oporavlja u bolnici, zamjenica Srakočić završila na štakama