Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Županija JEDNOM KAD Podijeli

Kad se jednom vrate u klupe, učenici će u školu morati u dvije smjene

No, o povratku nastave u škole još uvijek se ne govori jer online ide sasvim dobro

Iako ga priželjkuju djeca, ali još i više njihovi, online školom posebno opterećeni roditelji, povratak učnika u školske klupe neće se tako skoro dogoditi. No, kad jednom bude dopušten, rad u školama bit će u dvije smjene.

Rekla je to na stožeru to dožupanica Vesne Hajsan Dolinar. No, naglasila je i da za sad nema nikakve odluke resorsnog ministarstva o početku normalne nastave. Stav ministrice, epidemiologa pa i dožupanice je da se ova internetska sasvim dobro funkcionira.

-Za sada još nemamo naputak i nacionalni stožer nije donio odluku o pokretanju i vraćanju obrazovanja u ustanove, ali moram istaknuti da se ovaj e- način odgoja i obrazovanja funkcionira dobro. Učitelji imaju viiše priprema i opterećenja, ali povratno informacije govore da su učenici disciplinirani i da dobro obavljaju svoje zadaće.

Kad se nastava ipak vrati u škole stvari neće biti kao i prije.

– Predviđa se da kad škole počnu s radom da će one ustanove koje rade u jednom smjeni najverojatnije će raditi u dvije smjene kako bi se što manji broj učenika našao na jednom mjestu, pojasnila je Hajsan Dolinar.

Foro: Ilustracija/škola Turanj-arhiva RM

 

 

Pročitajte i ovo

SUPER BROJKE

Turizam Karlovačke županije ruši dosadašnje rekorde: Do sada je županiju posjetilo 200 tisuća turista