Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Život RIJEKE NA METAR I POL Podijeli

Kad se ovog ljeta budete kupali u Mrežnici, Korani, Kupi ili Dobri, preporučuju razmak od 1,5 m. Isto i vani

Riječ je o preporukama HZJZ, a više čitajte u tekstu

Naše četiri rijeke ljeti su omiljena kupališna destinacija, a ove godine, ako je suditi po preporukama HZJZ-a, na njima ćemo uživati malo “rastegnutije”. Naime, Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke za rad bazena i vodenih parkova tijekom epidemije koronavirusa, ali i za kupanje u moru i kopnenim površinskim vodama. Najvažniji je razmak od 1,5 metra.

U bazenima te morskim i slatkovodnim kupalištima treba postaviti informacije o higijeni i pravila.

U bazenima površine 100 m2 može biti 15 osoba, udaljenost od 1, 5 metra, a i razglasom se može podsjećati ljude da budu udaljeni, stoji među ostalim u uputama.

Na svim ulaznim prostorima te u radnim prostorima zaposlenika nužno je postavljanje dozatora s dezinfekcijskim sredstvom (na bazi alkohola u koncentraciji ne manjoj od 70 % ili drugog sredstva s deklariranim virucidnim djelovanjem prema uputama proizvođača i prikladnog za korištenje na koži).

Koncesionar treba odvojiti ležaljke na način da se osigura fizička distanca (osigurati osobu koja može nadzirati propisane mjere) te dezinficirati ležaljke nekoliko puta dnevno, a obavezno nakon što određeni gost više ne koristi ležaljku, a ako prostori kupališta predviđaju druga sjedeća mjesta, njih je također potrebno rasporediti na 1,5 m udaljenosti – stoji u preporukama za morska i slatkovodna kupališta. Isto vrijedi i za ležaljke na bazenima.

Ovdje čitajte preporuke za kupanje na moru i rijekama, a ovdje za bazene i aquaparkove.

Pročitajte i ovo

TKO ŽELI, DOBRODOŠAO JE

U Karlovcu nedostaje svih krvnih grupa, osobito 0 pozitivne