Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Crna kronika KRIJUMČARI HARAJU Podijeli

Kakva drama u Slunju: Policija hvatala krijumčare migranata pa pucala u zrak

Migrante su krijumčarili dvojica Srba, a na kraju su svi završili u policiji

Zanimljivo jutro imala je danas slunjska policija. Uhvatili su dvojicu srpskih državljana u krijumčarenju migranata, a svemu je prethodio pravi filmski scenarij.

Najprije su ujutro zaustavili kombi zagrebačkih registracija, a vozio ga je 22-godišnji Srbin i to prije stjecanja prava na upravljanje. U kombiju je bilo više migranata, koji su naravno, u RH ušli nezakonito.

No, s mladim vozačem nije išlo lako jer ga je policija najprije željela zaustaviti i uz svjetlosne i zvučne signale, no nije ih “fermao”. Još je udario u dva policijska automobila pa onda malo dalje stao i pobjegao. No, policajci su ga ipak uhitili, kako kažu “uz uporabu sredstva prisile”.

Tad su iz kombija iskočili i migranti i krenuli bježati prema šumi, no policajac ih je spriječio. Zapucao je u zrak što je ujedno bio znak i drugim kolegama da mu pohitaju u pomoć.

Nije ovo jedini slučaj krijumčarenja migranata jer je u mjestu Zečev Varoš na području Slunja zaustavljen automobil srbijanskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Srbije, a koji se dovodi u vezu s ovim događajem.

Nad dvojicom muškaraca, državljanima Srbije, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i Prisila prema službenoj osobi provodi se kriminalističko istraživanje, a strani državljani dovedeni su u službene prostorije policije radi utvrđivanja identiteta i zakonitosti ulaska i kretanja na području Republike Hrvatske i Europskog gospodarskog prostora, priopćila je policija.

Pročitajte i ovo

PISMOM DO ŽRTVE

Nigerijska prijevara u Karlovcu: Stigla pisma na više adresa, a s njima i novčano “nasljedstvo”