Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Karlovac DANI HRVATSKOG TURIZMA Podijeli

Karlovac među najboljim kontinentalnim destinacijama, Gordana Purgar iz Zelenila djelatnica godine za uređenje okoliša

Za najdestinaciju kontinetalne Hrvatske proglašeno je Međimurje

Karlovac je među najboljim destinacijama kontinentalnog turizma Republike Hrvatske, ali prvu nagradu nije osvojio. Ipak, u grad stiže druga prestižna nagrada. Dobila ju je Gordana Purgar iz Zelenila za djelatnika godine u kategoriji uređenja i održavanja okoliša.

Dani hrvatskog turizma održavaju se u Slavoniji, a nagrade Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore  u kategorijama za: destinaciju godine, atrakciju godine,  nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu dodijeljene su jučer u Vinkovcima.

Destinacija Karlovac ušla je u finale za izbor najuspješnije turističke destinacije kontinentalnog turizma Republike Hrvatske. No, titulu najbolje destinacije ponijelo je Međimurje. Uz njih je u finalnoj konkurenciji bila i Požeško-slavonska županija.

Ipak, u Karlovac stiže nagrada za ljude u turizmu – Čovjek ključ uspjeha. Dodijeljene su također jučer u 16 kategorija, a onu za djelatnika godine u kategoriji uređenja i održavanja okoliša osvojila je tehnička direktorica Zelenila Gordana Purgar.

– Priznanje je to svima koji se bave turizmom, ujedno je i potvrda dobrog smjera kojim idemo, istaknuo je gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

– Ulazak u finale je priznanje koje turistička zajednica doživljava kao obvezu još više podizati kvalitetu ponude. Zahvaljujem svima koji čine turizam grada Karlovca i koji su svojim radom doprinijeli tome da Karlovac bude među najboljima, izjavila je direktorica TZ grada Karlovca Marina Burić.

Pročitajte i ovo

PELJEŠKI SE MOŽE SAKRITI

Borlinčani impresivnim vatrometom obilježili spajanje s gradom u dužini od čak 300 metara